Thursday, November 26, 2009

~Citer Cuti-Cuti Malaysia Part 3~


Aktiviti Hari Kedua - Ketiga - Egg Boiling, Foot Theraphy, Foot Massage and Farewell Beautiful Resort


Egg boiling lagi.....tapi kali ni semata2 nak rebus telur je...nasib baik malam sebelum tu kita orang dah siap2 santai merebus telur, siap mandi2 air panas.....sbb hari ni mmg orang dah penuh sesak....sampai penuh kolam......jadi tak turun mandi air panas le....hatta nak merebus telur tu pun kena que......ada yang siap usung2 berpapan2 telur utk direbus......telur boleh dibeli dekat kolam atau dekat cafe.....5 biji RM2.....rega biasa le.........



Gambar ikan2 ni kita snap depan cafe......cantik....

Di bawah, adalah punca air panas.....dibina bertingkat....Cascading Hot Water.....







Ada termometer untuk menunjukkan tahap kepanasan punca mata air panas ini.....

Seterusnya, ke Taman Terapi.....di sini boleh buat foot reflexology dengan berjalan2 di atas batu yang terdapat aliran air panas ni.......



Dah penat2 jalan......kami singgah di rumah spa on the way nak balik ke bilik resort......di sini ada mcm2 relaxing massage boleh buat......so, aku pun ambik peluang nak try gak le.....lama tak buat.....jadi aku pilih untuk buat foot and leg massage selama 35 minit pada harga RM45.

Ini rupa bilik tempat massage dibuat.....very cozy.....hampir2 aku terlelap atas katil keras tu....hehe....



Anak2 lepak ngan papanya dkt luar dulu sementara tunggu mama dok buat foot and leg massage....hehehe....



Masa untuk ucap selamat tinggal kat beautiful resort ni.....one day, we will come again.....



Hmmm meh melaram ambik gambar dulu buat kenangan......

Bersambung....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...