Monday, June 8, 2009

~Order From Amirul~




Repeated order from Amirul....dulu masa tunang, skrg Amirul dah kahwin......a 3 tiered stack cake 12 in, 9 in, 7 in.....aku self delivered ke alor setar bersama ngan anak2.....janji ngan Amirul jumpa dkt bank nearby rumah dia.....

Masa tengah tunggu nampak satu keta pengantin yang berhias yg biasanya keta2 pengantin chinese selalu buat....mmg ingat2 lupa muka Amirul......kena lak bila tengok org dlm keta tu cam orang cina.....sekali Amirul tepon, rupanya mmg Amirul kat dlm keta tu.....hehe.....

Yang seronok bila tengok Amirul teruja tengok kek....."cantiknyaa...."....hehe.....alahai....rasa puas hati dengar Amirul puji....pastu Amirul dok puji2 lagi.....siap bagitau ada caterer yang dok minat ngan kek2 aku tu.....alahai.....segan akak....kikiki.....

Buat Amirul, akak doakan moga bahagia sampai akhir hayat ngan isteri tercinta......

**Sori ekk Amirul pasal pisau kek tu.....tak pernah buat stok lak....next time your brother kawin buat kek tier lagi akak bagi foc pisau potong kek nanti ya....hehehe....

4 comments:

Mama Nazhan said...

salam kak nina..
saya suka sgt tgk rose2 hasil tgn kak nina..
boleh tak share petua atau resepi utk buttercream buat rose?
saya cuba buat...mcm lembik sgt resepi tuu..

BABYBATRIESYIA said...

Salam mama nazhan,

Pasal resipi ngan petua ni akak x nak kedekut2 ilmu....no hal sharing.....

Actually resipi ada dlm n3 akak dlm blog ni....

http://babybatriesyia.blogspot.com/2008/10/buttercream.html

Tp akak perlu bagitau pasal teknik buat bunga ni lebih kepada tangan individu.....akak takut nanti bila u buat bunga tak jadi, kata akak salah bagi resipi.....akak mmg guna resipi2 ni ajer utk bc akak....ada masa akak sendiri buat pun mmg bunga payah bentuk tapi u kena pandai kawal nozzle, tangan panas mmg susah nak kawal bab ni...coz icing mudah melt semasa membentuk.....yg ni kena mahirkan diri dan kena cepat....bagi akak w/pun icing lembik, akak masih boleh bentukkan bunga tu.....tp kalu rasa ia makin melt, store dulu kejap dlm fridge....jgn lama....cukup utk bagi dia tak lembut sangat.....resipi tu mmg dah ok bagi akak....

Apa2 tanya jer....masa mengizinkan akak akan jawab ngan senang hati....

Mama Nazhan said...

terima kasih bebanyak kak nina.. ni saya bai la... yg order kek akak dr simpang ampat tuu..
tq lagi sebab terang panjang lebar... practice make perfect kan? kena usaha lagi nampaknya,,

BABYBATRIESYIA said...

Laaa....bai ke....tengok gambar tak cam langsung....hehehe

Apa pun cuba ler nanti tau.....mmg kena selalu praktis....sbb kena biasa2kan diri ngan nozzle dan icing tu....sapa leh master buttercream tu maknanya dia mmg pandai deco kek....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...