Monday, July 23, 2012

~Menu Iftar 2012 - Udang Galah + Ikan Bakar Cicah Air Asam~

X de apa sangat yang special dengan yang ini....cuma ikan bakar ngan udang galah yang saya bakar kosong je, tanpa perisa gitu.....cuma bakar guna dapur arang....back to traditional.....siap pi beli lagi bekas untuk bakar sbb selalu hentam bakar guna dapur gas @ guna pan je....hah....siap pedih2 mata le ngan asap.....




~AIR ASAM~

3 ulas bawang merah - dihiris halus
1 biji tomato - dipotong dadu
1 biji cili merah - dipotong2 bulat
2 biji cili padi - dipotong2 bulat
Sedikit belacan
1 sudu besar asam jawa (saya guna yang adabi)
Air panas secukupnya untuk menggaul asam jawa bersama gula dan garam

Sebatikan semua bahan bersama, sedia untuk dihidangkan sebagai cicahan udang bakar dan ikan bakar.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...