Wednesday, September 29, 2010

~In The Mood 4 Hiking~

Pandangan belakang
Pandangan hadapan

Aku giler hiking? Waaa....sejak bila??? Hehehe......oooo zaman kecik2 ke zaman bujang2 dulu mmg giler masuk utan gak.....suka gak meredah rimba2 ni walaupun aku ni penakut ngan pacat dan lintah.....hahaha.....sbb tu aku selalu express bila masuk hutan, sbb sumer geng2 aku tinggal kat belakang dek kerana aku lari terlompat2 mencari pokok2 kayu yang besar2 sebagai pit stop aku....hahaha......jadi sapa yg tak larat nak kejar aku mmg tak leh le jadi partner aku kat dlm utan.....aku mmg tinggal kat belakang nyer.....kikiki......

Tapi kali ni, aku ngan hubby nak buat sesi hiking lak.....dah tua2 ni baru nak start balik nih....dulu2 anak kecik mana leh nak hiking kan.....kami ni jenis pergi mana2 anak2 tak leh tinggal....mesti kena angkut nyer......tp kali ni bukan le hiking nak masuk hutan.....giler per bawak budak2 kecik masuk hutan......hehe......ada le projek akan datang yg kita orang plan nak buat ala2 hiking nih....maybe one day buat ala2 jungle tracking pastu camping lak.....kiki.....sanggupkah aku???? who knows......

Pertama sekali cari beg backpack dulu le.....pilihan aku deuter ngan north face....sbb rupanya yg lawa....dah reiki dah rega yg ori....tp  yg ni ciplak nyer je....ori nyer dah cecah RM500++.....giler per beg hiking mahal gitu....bukan aku naik gunung everest........cari punya cari, dok tengok le yg kapasiti 60 + 10....aiseh....panjang sangat le pulak....aku dah le rendang je.....jadi aku angkut yang 40 + 10 je....tu pun nampak panjang dah......en hubby ambik yg 55+.....anak2 dara pun angkut satu sorang......rega? yg aku ngan en hubby sama rega, dia orang letak RM120 kalu tak silap....tawar punya tawar, dapat le RM80 tiap satu.....beg anak2 dara lak dpt le RM50 tiap satu rasanya.....along nyer dah beli yg copy north face.....besar sikit dr yg anak2 dara punya.....

Orait.....dah dpt beg2nya.....kaler sumer ambik nak sama warna so senang nak jejak.....hehe....

Ni yg anak2 dara punya....

2 comments:

SIKAKITULIS said...

k.nina beli beg kt mane ni?adik sy pn ada pesan 1..x tau nk beli kt mane ehehe

BATRIESYIA-HOMEMADE said...

akak beli kat padang besar je.....tp kena pandai reiki.....sbb first tempat yg akak pergi harga mmg dia orang letak mahal.....jadi ronda2 dan tawar2 le dulu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...