~3 Tier Cake 4 Atiqah~



Kek 3 tier ni order dari Atiqah.....design pun pilihan Atiqah......tp sample dari Atiqah dibuat dari fondant....tp Atiqah nak dari buttercream, boleh cut bajet sikit.......trust me, this is super super difficult.......bila dah siap aku tengok mcm simple, tp nak siapkan teramatlah susah.....first of course sbb guna buttercream.....buat je silap mmg mencari nahas.......susah nak alter.......hendak buat row pada cake tu pun terketar2......asik terkena kek saja....pastu buat garis2 tu pulak asik terputus........bila putus je tak dpt nak alter warna yg terkena pada badan kek yang putih tu......uuuuu......mencabar jiwa dan iman sungguh......

Untuk keknya, kek butter as mengikut permintaan......kira2 1.5 kg mentega diguna untuk siapkan kek nih.......

Apa pun aku harap Atiqah puas hati......pengantin masa datang pick up dah siap berdandan jadi tak sempat nak jumpa.....tp dari jauh dah nampak serinya.....Selamat Pengantin Baru ya Atiqah dan Nizam....

TQ




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...