Monday, October 6, 2008

Jalan Jalan Cari Makan - Restoran Sri Chiengmai

Contact No : 09-7418328


Restoran Sri Chiengmai terletak di dalam bandar Kota Bharu, hanya dibuka dengan tempahan sahaja dari pukul 12 tengahari hingga pukul 3 petang dan dari 6 petang hingga pukul 10.00 malam.

Pelanggan tidak digalakkan datang ke restoran secara 'walk in', bukan apa.....bimbang nanti takde tempat duduk.....kebanyakan meja telah ditempah lebih awal sebelum pelanggan datang makan.....

Restoran ni disyorkan oleh adik.....dia berbuka puasa baru-baru ini dengan famili mentuanya.....dr pagi sampai petang asik dok citer sedapnya makan kat situ.....hmmm......si kakak nya apa lagi.....kaki makan thai food......uish.....tak jadi......so apa lagi...dptkan no tepon terus booking untuk dinner gak....

Kita terus booking lauk via phone....senang nanti tak perlu nak tunggu-tunggu......setiap hidangan dihidangkan mengikut pilihan set yakni bergantung kepada berapa ramai yg akan makan......tp kita pilih Set B1, sbb kita nak rasa tomyam dan lauk ikannya.......nak masak macam mana just sebut jer......boleh pilih nak mcm mana......

Ini baby dok mengadap kacang yg dihidangkan sebaik kita orang sampai.......duduk jer tak sampai 2 minit, semua lauk2 sampai.......


Kakak lak ngan mata bengkak2 sbb kena gigit nyamuk sbb tidur kat ruang tamu rumah tok ma.....tengah sabar menunggu lauk sampai......hehe.....

Taraaaa............ini lauk-lauknya...... dijamin mmg menjilat jari.......SEDAPPPP!!!!



Set Hidangan untuk 4-5 orang makan RM84.00


TOMYAM SEAFOOD

KAILAN IKAN MASIN


SIAKAP TIGA RASA


SOTONG CELUP TEPUNG


LALA STEAM

*Hajat tu nak listkan satu lagi peberet place kita part makan ni tp yg satu ni bukan restoran.....kedainya biasa2 jer betul2 depan kolej jururawat hospital besar.......mmg popular kat kota bharu......Nasi Kukus Suriani kalu tak silap namanya ler...........hari tu beratur dkt sejam semata2 nak beli makanan utk berbuka puasa......siap dalam hujan lagi tu tau......basah kuyup.....demi nak makan tak kisah........lauknya cuma ayam goreng tp entah ler.....dah tambah ngan gulai sana sini sikit aduuuhh.....kita siap pi mintak tambah lagi nasi......tak cukup.......berselera......MMG SEDAPPPPP!!! Bayangkan barisan siap 2 lane.......panjang giler.......setakat ni dok pi makan kat situ tak pernah lane dia pendek2.....sumer panjang berjela........sori gambar tak de sbb hari hujan........korang pi Kota Bharu cari ler.......

PEBERET SPOT:----

KELANTAN

1.
Nasi Kukus Suriani - hadapan kolej jururawat Hospital Besar Kota Bharu
2. Yati Ayam Percik - Mudah cari kat Medan Selera Kota Bharu
3. Sun Too Restaurant (berdekatan Hotel Temenggong)
4. Restoran Sham (Berek 12)
5. Nasi Kukus Zakini (Berek 12)

dll.....nanti kita update bila kita teringat ya....



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...