~Update Rumah~

Sambung update kisah rumah.....tak kisah le tak dak org nak tengok pun hehe.....saja saya seronok2 nak save untuk tengok2 di masa depan.....kalu boh dlm hard disk pun, tak tentu hard disk tahan lama mana.....ni pun hard disk tak mau open, jenuh adjust2 wire pun tak leh baca gak.....nak kena pi cari wire baru or else abis le sumer gambar2 yg saya simpan dalam tu kalu hard disk rosak....huhu.....jangan le......

Ok le....ni baru citer living hall saya.....part lain rasanya hari Jumaat baru tukang tile saya sambung sbb dia orang nak settle kerja kat umah orang lain dulu......tukang yang kepala tukang antar tu kepala tukang kata buat kerja lambat, padahal saya tengok ok je hehe.....ikut dia le.....tp lagi bagus le kalu kepala tukang tu ada....mudah nak sembang2 ngan dia...kat ruang tamu tinggal skirting belum pasang, lepas tu terus dia orang akan continue sumer bilik bawah baru le ke tingkat atas dan seterusnya bilik2 air......



Ada tiang seri tengah umah....tu actually tiang asal umah lama....tak buang sbb apa tak ingat lak......tu nampak tangga tengah2 tu.....belakang tu ada 1 bilik ngan 2 bilik air actually....sebelah kiri tangga tu pun bilik gak....sebelah kanan tu lak dapur....bawah tangga tu buat 2 stor kecik....boleh le buat isi2 periuk cap buaya nanti dalam tu....kat ruang tamu ni tak de tv, ruang menonton di tingkat atas sumer nanti.....so tak ganggu orang nanti....dan antara tiang ngan dinding dapur tu saya akan letak divider/rak dan juga langsir labuh untuk tutup pandangan terus ke arah tangga......so tak nampak le open sangat nanti....


Baby yang menyibuk le pulak time orang nak ambik gambar....yg pintu nampak cerah tu nanti bilik bakeri saya.....bilik kecik je....tmpt kerja je.....senang tak ganggu kerja2 kat dapur nanti.....



Siling plaster yg simple sahaja....


Bahagian dapur yang sangat semak sekarang ini.....tunggu tile siap kat luar ngan letak pintu nanti nak alih ke ruang tamu.....brg2 dah sampai, umah tak siap2 lagi...terlalu lama kat kedai, takut nanti kena lupus lak....huhu....


Pandangan dari koridor dapur ke ruang tamu.....semuanya masih berselerak....tp leh nampak bendang menghijau di tepi ngan angin original yg sangat nyaman....yg pokok2 tinggi dilihat dr cermin tu sumer Pokok Mangga Harum Manis...kebun milik jiran depan umah......sbb buat tingkap panjang tu bukan per, leh bukak luas2 nanti bila dah pasang netting nyamuk........

Lepas ni, kami le pulak yang penat nak mengecat le pulak......cat2 dah beli dah....anak2 en abe bagi beli satu warna sorang utk feature wall......so dah pilih dah le......tengok pun dah rasa penat, belum start buat lagi.....dah siap kerja mengecat ngan tile, baru le nak panggil tukang letrik datang......baru le nampak gaya rumah sikit.....uuhhh.....i need a break.....

4 comments:

CitarasaKu said...

Salam kak...best nya ubahsuai rumah..tapi mmg letih kan,

Babybatriesyia said...

Salam....alahai...trust me....bukan takat letih, rasanya dah over exhausted dah.....giler2 penat.....kalu keta silap2 kena buat overhaul dah huhu......ni kali kedua le.....tak larat sungguh rasanya.....

persona ryn said...

salam ,how much ek the cost u byr for the ceiling plaster?cantik pulak.;)

Babybatriesyia said...

persona ryn : sori dear....sumer tu termasuk dalam kos kontraktor....tak tahu le bape rm lak....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...