~Making The Royal Icing Flowers~



Ini kerja bertangguh.....suka betul menangguh kerja.....sekali teringat bunga utk order customer belum buat lagi.....nak pakai lagi 2-3 hari....alamak....nampak gaya kena paksa diri gak buat bunga2 tu bagi siap......karang kalu tak kering susah jadinya.....

Selesai jer ngan 3 tier kek tu.....kita proses buat bunga ni pulak......tapi kita paling takut ngan musuh2 ketat bunga dr royal icing ni......hai....apalagi.....semut ler.......bunga2 tu kita letak atas plastik board yg kita beli dkt Tesco sebanyak 2 keping......yg jenis keras tu......senang nak susun bunga2 yg nak dikeringkan.....dah siap tu, kita angkut 'tidur' sekali ngan kita.....hahaha....pasai kalu letak kat dapur tentu2 tak kering bunga tu.....jadi dia pun kena ler tidur dlm aircond.....bunga tu kena ler letak atas bekas ngan berlapik dulang kuih berisi air utk jadi kolam supaya tak dihurung dek semut.....

Masa tengah buat bunga tu tengok jam baru kul 12 tgh malam.....rasa dah mengantuk tp ingat awal lagi so teruskan siapkan bunga.....sekali bila masuk bilik, tengok jam di dinding rupanya dah kul 1.30 pagi......aiseh....patut ler rasa ngantuk giler......rupanya jam kat dapur dah nak mampus......lewat dkt 2 jam......hehehe

Pagi ni bangun tidur, sumer bunga dah kering.....so siap2 bukak dr kertas terus boh dlm bekas......alahai.....lega rasanya....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...