Strawberry Smoothies




Musim panas2 sekarang ni diselang seli dengan hujan sekali sekala mmg perlu something untuk menyegarkan badan....kadang2 perubahan cuaca menyebabkan suhu badan menjadi panas......mulut jadi pecah2...mcm2 ketidakselesaan tu ada.....so meh cuba buat smoothies ni....

Strawberry Smoothies ni kita buat atas permintaan along......kebetulan semasa ke Tesco ada beli strawberry ni......dah lama along mintak kita buatkan tp asik tertangguh sahaja.....lepas jer beli mixer kecik bomb shell tu along asik dok mintak jer....memandangkan smlm ada buah stoberi tu, maka kita buatkan utk along.....mudah jer....tp menyegarkan....menyihatkan.....

Strawberry Smoothies

5-6 biji buah strawberi
1/2 cawan susu segar
1 sudu teh gula pasir
1 cawan kiub ais

Blend buah strawberi dengan susu segar sehingga hancur semuanya. Masukkan kiub ais dan blend lagi hingga ia menjadi halus. Masukkan gula pasir dan blend sebentar. Siap untuk dihidangkan.




Note : alahaiiiii.....lambat betul ari ni nak load gambar......asik2 fail jer......blog ada problem ke ari ni ....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...