~~Wilton Intensive Course~~


First and foremost, kena berterima kasih pada hubby yang tolong 'sponsor' kita untuk attend kursus ni.....dah lama berangan.......dapat ler jugak mencapai hajat yang terpendam.....dapat ler menggenggam sijil utk ketiga2 course ni......maklum ler....nak harapkan fulus sendiri tak dapek ler menjejakkan kaki ke sini......bukan mcm orang lain, sumer kaya raya.....hehehe......sebut jer kursus apa, petik jer jari.......kita ni bukan takat nak petik jari, nak tekan butang atm pun payah nak kuar......hahaha.....

Sebenarnya paling tak sangka dapat bertemu semula sahabat lama yang dah lama tak jumpa.....course mate masa study hampir 15 tahun dahulu.....tak sangka bertembung di sini......Ila....kalu baca blog nina jangan lupa contact.....lupa nak ambik no tepon ari tu......dkt facebook lama dah tak masuk.....hehehe.....







Ini jer rupa kek yang kita buat.....simple sahaja......tak banyak sangat bunga sbb tak sempat nak buat di rumah sbb terlalu penat....lepas tu nama pun perantau....tak ada tools....jadi guna aje apa bunga yang ada di kelas.....janji kek siap.....lepas buat ribon, otak kita dah blank tak tahu nak deco mcm mana......jadi kek kita tu, bunga tu instructor yang susun....tak bagi peluang langsung kita nak mencelah.....lepas tu kita hentam tambah bunga purple kecik2 tu w/pun dia dah pick warna bunga sblm ni, x kisah ler dia approve ke tak...hehehe.......dah sblm tu semua dia rajin nak buat.....kita siap awal2 lagi.....lepas tu asik dok merayap tolong buat kek orang pulak.....hahaha.....lepas gian pasai instructor take over kerja kita tadi......ada lagi satu kek, x sempat nak ambik gambar.....tp dogol jer rupa kek tu.....hahaha....





Ramai rakan2 bloggers yang hadir.....sumer yang top2 ngan hasil kerja tangan dia orang.....alamak.....kita cam melukut di tepi gantang.....hahaha......malu lak rasanya....yang lawak, boleh tak cam rakan sebelah yang selama ni dok rajin chit chat.....sekali masa kursus sepatah pun tak cakap.....hahaha.....hari last baru ler masing2 bertegur sapa......apa nak buat, kursus punya ler pack, tiap2 hari balik dkt kul 8 malam......sampai tak sempat bukak mulut nak bercakap.......

1 comment:

boxhousestudio said...

Assalamualaikum Nina

syioknya dapat belajor kat wilton...suami belanja...jealous arr...akak sumer sendiri cari wang sendiri perabih wang..ke ke ke...nina ni kalu tak gi wilton pun memang dah tip top giler...tapi bila dah dapat sijil tu mengesahkan lagi kemapuan yang ada... yang pasti akak bangga ngan ko...diam diam ubi berisi...kim salam sama bebudak sumer nanti mai umah kita tau...idak le jumpa kat kawasan rehat tanjong malim je..TAHNIAH SAYANG...la ni sumer persoalan tentang bunga royal icing, fondant dan saknika maknika dah terjawab kan...kan..kan....muah muah muah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...