~Renovation Progress : Part 3~

A bit frustrated le kalu cakap pasal umah......mcm biskut je jadinya....sekejap ada, sekejap x de.....dah malas nak komplen lebih2 kat kontraktor sbb dah tau mmg jenis 'kedekut' barang le pulak.....jadi umah pun jalan sekerat2 je.....

Last friday my hubby dapat sms dari kontraktor to info pasal bawak driver crane utk proses tuang slab lantai atas.....katanya nak datang on Sabtu....ok le...kami tunggu.....

Sabtu tu, yang sampai dulu of course crane nyer.....tukang2 x nampak muka lagi....crane kul 9 dah terpacak depan umah.....kul 9.30 baru tukang sampai.....yang lagi best, kontraktor nyer kerja upah crane ikut jam....dkt kul 11 baru lori simen sampai.....dan kalu kira2 pun mmg rugi le kontraktor tu sbb dah le ambik simen jauh, sikit lak tu.....tuangnya pun sekerat2......kes nak jimat papan....dah kering yang separuh tu, baru nak tuang lagi separuh.....jadi crane ngan lori simen kena datang dua kali.....padahal benda bukan banyak pun.....

Bukan lama nak buat pun, by kul 12 dah siap tuang......dan aku rasa tukang by kul 1 dah lari balik dah pun.....ingatkan esoknya nak datang sambung kerja2 lain.....tp ilang terus batang idung konon nak datang bila kayu2 tu dah boleh bukak......maknanya kerja tak jalan gak beberapa hari....tak bijak kan?  sedangkan bagi aku dari tak buat apa2 baik dia orang settle robohkan dinding sebelah dan depan tu....tp tak dibuat gak.....

Kami lihat ngan kekecewaan je....tak larat nak kata apa....memandangkan tak perlu bayar dia apa2 sehingga umah siap, lantak dia le.....lambat dia buat, lambat le duit dia masuk.....tau le kaya....tp mintak gak ngan kami duit raya!!! hmmm.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...