~Ronda2 ke Tasik Beris~



Kek...kek jugak....tp famili selalu mendahului dalam apa2 perkara pun bagi aku.....tak buat kek pun tak pe....tak kalut promo pun tak pe...tak de order pun tak pe...tak kisah....asal yg penting famili ada di sisi aku......banyak hari lepak di rumah, jadi rasanya nak bawak anak2 jalan2 pulak.....dah lama nak singgah ke sini, ni baru berkesempatan......maklum le.....dah le kerja full time, part time buat kek lagi.....en hubby sibuk juga setiap masa ngan student2 nya.....bila ada free je, berjalan dah jadi acara wajib buat tenang2kan fikiran.....luckily aku ngan hubby mmg sama hobi.....tak kira le walau dekat takat pi Alor Setar pun x pe....janji leh kuar sama2 ngan anak2.....

Dari umah ke Tasik Beris dalam 2 jam 30 minit....sampai di sana cuaca panas terik le gak.......fuuhh....menitik2 peluh aku dok dlm ladang tuh....









Sayang lak tak boleh nak petik di ladang buah2 ni.....nak beli kena beli kat kedai...pilih dalam peti yang dah disediakan.....mahal le gak dlm RM12.50 untuk 500 gm....tp puas le makan buah sbb mmg sedap.......siap borong 3 plastik lagi.....1 plastik siap ngap di situ....1 lagi buat biras.....then 1 lagi of course kami nak makan le.....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...