Monday, February 14, 2011

~My hanging out in CH Part 1~

Tempat 'hanging out' peberet aku ngan hubby.....especially my hubby ler.....lepak lagi ke CH......entah kali yang ke berapa dah aku pun dah tak ingat.....mcm le CH tu dekat sejam dua je dari umah hehe......dkt 6 jam gak nak sampai........dah tua2 ni aku dah tak tahan lama dok atas keta dah pun.....siap 'landing' gitu.....hubby drive sorang2 le.....aku jaga kalu terkejut je......kikiki.....

Kali ni kami stay kat Flora DeCottage.....nak kata bajet hotel murah idok le gak.....RM160 gak kena sbb masih dlm mood raya cina lagi tokey kata.....tp overal puas hati le....bed sheet bersih, wangi.....bilik a bit sempit.....tp biasa le.....kami tolak cantum kedua2 katil....baru dpt space utk sembahyang......stay sekejap je.....bertolak pagi Sabtu....Ahad petang dah balik......

Hotel by walking distance je ngan night market......lebih selesa dok area nih sbb tak crowded ngan orang sangat....plus tak payah kalut nak pk pasal parking....jadi malam tu jalan2 kat night market.....mcm biasa le kan.....kat sini aku grab buah2 stoberi......siap bodek2 budak cina tu soh bagi pree 2-3 kotak lagi hehe dan siap pilih2 buah sendiri pulak tuh.....baik budak tuh.....sblm pi night market, kami singgah makan durian dulu....siap pekena 3 biji durian susu......makan kat CH mmg syok sbb tak sakit kepala......kalu tak mmg aku tak makan durian......angin betul.....hehe....

Flora De Cottage

Our bekpas pagi2 Ahad tu di Cameron Bharaat Tea Plantation......peberet spot hubby makan nasi lemak.....anak2 pekena cheese cake.....





Silap order set teh.....terambil set Masala......sudahnya aku ngan hubby yang kena perabih sbb anak2 tak lalu nak telan....'bau herba' kuat sangat anak2 kata.....


Lepas bekpas terus ke Kea Farm......cuaca bila berangin baru rasa angin sejuknya.....tp malam sblm tu hujan so mmg ketar lutut gak le.....



uiih.....along curi ambik gambar......sori guys....tngh serius pilih sayur2 nak bawak balik bagi kat bff ngan jiran......hehehe


Aiseh....mek nih jadi salesgirl jual bunga lak ke???


ooo....ada budak tngh merajuk tuh....lari tengah2 ladang teh lak....


3 comments:

aizu's life said...

salam..
singgah cni ms cari info pasal hotel kat cameron :)

ok ke flora de cottage? sy kol dh 2x, tp katenye org yg jg kaunter xde.. hmm...

email sy ye aidazuriana@gmail.com
tQ

aizu's life said...

org dh booking flora de cottage tu.. terpengaruh ngan kata2 akak kt atas tuh.. cheese cake tu nmpk sdp.. yummy.. nk cari la kat sane nnt :)

Babybatriesyia said...

salam aida

akak baru je balik hehe....cuma kali ni dok kat Sri Juliana (not recommended le sbb tak leh walking distance ke pasar malam), last day lak akak stay kat hotel remix 2....yg ni ok....best gak....rm159 utk bilik suite (bukan le suite sangat...tp bilik tu bilik yg ada 2 katil queen.....)

happy cuti2 ya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...