~Citer Cuti dan Order dari Nadia~

I am off from work beberapa hari ni.....dan sepanjang bercuti not in the mood nak online.....agak bz ngan tempahan kek dan urusan kemas2 rumah dan bermacam2 hal lagi....agak memenatkan sehingga rasa almost flat...tangan pun dah sakit2 urat.....tenaga pompuan banyak mana sangat le kan....mana leh compare ngan org lelaki nyer....lama2 mmg urat2 putus....org tak nampak dan tak tahu, tp dalam hati hanya kita je le yang tanggung siksanya....huhu...tangan pun berdenyut2 tp tempahan kena on jugak, rezeki masuk....duit masuk....lagipun sapa yang nak bagi kan kalu tak usaha keras sendiri....kadang2 buat kek pun kena ada semangat, kena ada good mood.....bila tak de mood, hasilnya akan mengecewakan diri sendiri....pernah gak buat kek sambil menangis....tu mmg tahap rasa down teramat sangat.....but  x de sapa yang tahu...tangung sendiri sahaja......

Well....cakap pasal umah, ingatkan sempat kemas2 dalam masa bercuti tapi tidak jugak....bos pun buat2 telefon ingat2 lupa dia dah luluskan cuti kita.....bila jadi tangan kanan bos gini le....nampak aje bila kita tak de...org lain ilang memanjang idok le pulak dicari....itu le beza kalu pandai bodek bos ngan tak pandai bodek bos cam saya kan....saya tak reti le nak corner lipat baring sumer depan bos....mengadu2 pun bukan le sikap saya jugak.....bodek2 bos bagi makan ke bagi minum ke tak dak dalam agenda kerja saya.....itu bukan saya.....tp apa nak buat...huhu......anyway, makin kemas umah sebenarnya makin bertimbun le pulak bila baki2 dari umah lama bawak masuk umah baru nih......dalam kemas2 umah selit2 deco kek....penat bebenor nih.....ingat dapat le gak bagi clear my baking space tp makin bercelaru lak jadinya hehe.....dah tak tahu mana nak sumbat barang2.....

Ni terselit order kecemasan dari Nadia....my regular customer...anyway untuk pelanggan setia saya tetap terima order.....walaupun design tak mampu le nak fancy2 sbb dah last minute....saya buat yang termampu sahaja.....anyway, tq ya Nadia for trusting me always....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...