~Princess Belle~


LIKE! LIKE! LIKE!.....boleh? Saya nak like gambar sendiri sbb tak dak yang nak like hehe....tak pe le ya....tapi sebenarnya saya suka sangat dapat melukis lagi character cake.....teringat zaman sekolah dahulu sewaktu mengambil subjek lukisan dan jadi salah sorang antara harapan cikgu semasa dalam Tingkatan 1 dan 2, yup....arwah cikgu Jefri.....arwah cikgu ni sahabat baik arwah abah, sbb tu dia expect saya leh melukis sebaik arwah abah saya....yup....arwah abah saya sangat pandai melukis, sangat pandai berkarya, sangat pandai menyanyi dan selalu menulis skrip drama radio...tulisan arwah pun sangat cantik...sampai sekarang saya masih kagumi......mungkin sbb arwah abah belajar dalam aliran sastera...tp saya belajar sains tulen, jadi saya tak asah bakat saya dalam seni ni....saya belajar fizik, kimia, biologi walaupun tidak le bijak pun......tp saya semasa sekolah dahulu tak ada keyakinan dan selalu rasa saya tak de bakat sebaik seorang lagi rakan sekolah masa tu.....yup....sahabat saya tu lebih pandai melukis berbanding saya.....hanya dia seorang setahu saya yang menduduki SRP (pada waktu itu) dengan mengambil subjek Lukisan....saya pulak lepaskan subjek tu bila naik Tingkatan 3, sbb tak yakin boleh score.....dan sahabat saya score A untuk subjek itu....saya kagumi lukisan dia sebenarnya.....mmg sangat cantik....dia langsung tak kedekut warna tatkala melukis sbb tiap kali dia melukis, saya tengok abis sekotak warna dia gunakan....masa tu guna cat air kan...hehe....saya lak tak dak duit, jadi mmg jimat2 je gunakan pewarna....patut le lukisan saya pucat lesi je haha....tp dalam pucat2 pun cikgu pernah pilih saya antara 3 lukisan terbaik dalam kelas.....saya tengok buruk je lukisan tu tp leh gak cikgu pilih ya....hehe.....


Berbalik pasal kek ni, ini tempahan dari Sue..kata sue, untuk hari lahir anak ketuanya....2 kg kek berperisa strawberi dengan gambar princess (saya pilih princess belle sbb saya rasa dia yang paling cantik dalam banyak2 princess disney yang saya tahu...) dan buah strawberi di tepi2 kek.....


Terima kasih banyak2 ya Sue....

2 comments:

The Ugly Mother said...

sy like byk2 kali. sgt cantik nina...kalu le nina duk kat kl nih, bule gak sy ode kek ngan nina.

Babybatriesyia said...

hehehe.....kat kl lagi ramai yang teror2 lili.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...