~Black Forest Cake (Sri)~

Dah dkt 2 minggu atau maybe dah lebih 2 minggu rasanya tak buat apa2 update.....sedikit bizi bee lately ni.....mcm2 hal nak urus.....rasa malas nak sharing2 citer2 yang jadi, jadi biar je le umah bersarang berhabuk selama tempoh tu....arini baru rasa angin nak update datang tp bukan le citer apa2.....just citer2 kek je.....


This one entry pasal order dari Sri.....Sri dok kat Gurun.....dan of course delivery pun pernah sekali deliver ke Gurun dan kali ni, deliver ke Sungai Petani....time kasih ya Sri....Sri request Black Forest Cake.....yg ni mmg saya buat special......3 layer kek boh blueberry filling + pitted blueberry for each layer.....cover kek ngan buttercream sbb if nak guna fresh cream takut tak sempat sampai kat Sri yang nun di Sungai Petani.....sekali ngan chocolate tart.....tudung kotak mmg tak leh nak tutup sbb kek ni sudah terlampau tinggi.....dan buah cerinya bersusun berbaris2.....tengah2 tabur ngan chocolate parut dan tepi2 tu tepek lak ngan choc rice.....kata Sri this cake sempena anniversary perkahwinan mereka yang pertama....pertama ke Sri? Ingat2 lupa lak.....

Best dapat jumpa Sri lagi kali ni ngan baby barunya.....kejap je ya.....sib baik le tak sesat cari Taman umah Sri cuma tak nampak no jalan kat mana jadi terpaksa jumpa Sri kat kedai area2 Taman umah Sri tu....maklum le.....time tu pun dah dkt kul 9 malam dah.....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...