~Citer2 Dapur Saya~

Ok le....baru le nampak rupa dapur sikit.....sedih tengok kerja2 kontraktor so decide kerja2 tile dan konkrit kabinet dapur saya upah sendiri orang lain......arini janji, esok terus tukang masuk buat kerja.....setakat hari ni dah masuk hari ke 5.....mula ngan hari pertama renda lantai....then esoknya terus up kayu2 dan besi2 untuk pemasangan konkrit kabinet....mmg cepat.....

Gambar2 kat bawah ni kerja hari kedua actually.....by petang dah siap tuang sumer konkrit....






Ini kerja2 hari ketiga....dah siap buang kayu2 tepi konkrit.....





Untuk hari keempat, saya ngan hubby kalut mencari tile pulak....mmg terpaksa totally tukarkan konsep.....konon dulu nak putih hitam....skrg dah jadi warna putih oren pulak....ini sbb sumer tile2 terpaksa cari tile yang ready stock.....yang ada cuma warna2 tanah dan alami sahaja.....maka warna tile saya warna light brown...

Hari keempat iaitu semalam, dah siap pasang tile lantai dan tile konkrit......nanti yang tu update lain.....hari ni dah proceed pasang tile dinding ngan tile dalam kabinet.....insyaAllah esok lusa kerja2 di dapur siap....maka boleh le saya telefon ID datang ukur untuk buat pintu......yang akan makan masa 2-3 minggu gak nak siap....kabinet pulau saya tempah orang lain buat, asal2 plan nak soh ID buat....tp jumpa orang lain leh buat 1/2 harga cuma tak pakai granit.....granit next time leh tempah letak atas meja......kabinet pulau dah dlm final stage nak siap.....tunggu nak pasang kat umah je....x pe le...paling2 rasa lega satu bahagian saya dah tolong selesaikan....bahagian lain tak yah tanya, dok rupa tu je.....mcm kura2 nak lintas jalan.....tak sampai2 gak.....

4 comments:

Lizan said...

haih nina, ponek tengok gambar dapur ko..aku pernah merasa nina yg lagi sadis kontraktor tu abang aku .. lagiiii hangin satu badan dia lepas tangan biarkan cino tu buat sesukati, hampir nak gaduh berkerat rotan sbb dapur sekangkang kera ni haa.. ko sabar ya..biar lambat sikit asalkan lawa..

The Ugly Mother said...

dah nampak kemajuannya...insyaallah, tak lama lgi siap la tu :-)

jana love cake said...

salam nina. Best dapat dapur besar.

Babybatriesyia said...

Lizan : iye le izan....aku ni pun kes kontraktor tu org kg en hubby....mmg tak larat nak tunggu progress dia....ni kira tolong dia bagi cepat part dapur buat sendiri....insyaAllah arini atau esok leh siap....lega sikit rasa....

The Ugly Mother : itu le.....insyaAllah esok tu siap sepenuhnya le kerja2 tile....tunggu pintu le pulak nanti....

jana love cake : salam.....tak de le besar mana....nampak je cam besar tu.....situ le dapur basah,s itu le dapur kering hehe.....2 dlm 1 je le...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...