Thursday, December 8, 2011

~Hijau Putih Theme (Murni)~

Kek bentuk love tempahan dari Murni bersama ngan kakaknya actually....tp kakaknya punya cupcake nanti le saya update.....tuan punya belum tengok lagi pun.....dah kalut lak nak update....saja je ya....kira senang berurusan sbb diserahkan bulat2 je pada saya.....so perah2 otak le cari idea sendiri.....tp saya ni cam biasa, idea tak guna pk lama2.....satgi saya tukar tiba2.....jadi idea saya on the spot nye saja....lepas je siap cupcake kakak Murni, tugas beralih untuk siapkan kek Murni.....saya cuma membayangkan gabungan putih dan hijau dan kek yang berbentuk love.....hijau putih ehh? alamak.....no political thinking is allowed here.....hahaha.....cantik apa kombinasi hijau putih.....saya pun suka warna hijau tau.....bunga tu pakai nozzle kecik je sebenarnya, bukan nozzle ros biasa.....so mmg cinonet2 je bunganya....no 102 wilton nyer....mmg parah le mau bagi bunga berkelopak sbb pendek je nozzlenya....berangan nak buat kelopak besar hehe....kembang semacam je le jadinya....eh....lately ni suka je buat ros guna 102/103 nyer nozzle....biasa pakai 106 nyer nozzle tp yang TSF nyer....atau 127 Wilton nyer....yg ni disyorkan untuk roses ngan kelopak yg banyak atau besar.....nak kecik2 guna 102/103 je.....




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...