~Liverpool Cake~

My chiller aritu seminggu rosak.....compressornya yang rosak.....seminggu gak le tak de space nak letak kek...nasib baik sumer tak perlu simpan fridge time tu.....susahnya nak cari orang tolong repair.....satu unit compressor utk chiller yang baru rega dalam RM480...ini kami survey sendiri.....adus....mahal giler......gas lak dalam RM100....belum upah lagi tu.....hubby tolong cari kawan kampung dia yang pandai servis aircond soh datang tengok....dia pun asik sibuk, jadi lambat le nak datang.....antar kawan dia dulu soh tolong tengok, katanya nanti cari yang recon je.....ting tong ting tong rega compressor recon, gas ngan upah kena le dalam RM350.....uuhhh....melayang bajet saya.....dah le ada customer yang belum selesaikan hutang.....merana jugak le saya.....dia orang ingat saya buat kek guna air ngan pasir le kot.....main2 lak bab nak bayar utang benda2 makan nih.....kalu saya buat strict nanti kata saya mengada2 lak.....tp ini le yang jadi bila buat baik kat orang....

Semalam check chiller mcm tak bape nak sejuk.....aritu kawan hubby ada bagitau hubby kalu nak sejuk adjust2 le suhu atas chiller tu.....3-4 kali saya on off chiller sbb chiller tu tak sejuk....nak siapkan kek ni smlm mmg seksa tak dpt guna choc as outline sbb kek tak keras.....jadi terpaksa lukis free hand....dah le melingkar2 benda alah atas kek....saya tawakal je le.....x leh buat silap.....kalu silap, saya le yang parah....maka jadi le ini, 2 jam saya nak lukis2 saja.....penat yaaa.....kalu atas kertas saya leh sapu2 padam2....ini atas kek, krimnya lak lembut.....uuhh...terkekek2 saya nak siapkan....



Kek ni tempahan dapat dari sms (walaupun saya ulang kali cakap saya tak ambik order tru sms, tp saya cuba tak nak menyusahkan pelanggan, saya ambik gak....kesian..).....tapi this customer Alhamdulillah, mudah berurusan so saya permudahkan urusan utk dia jugak.....sori, lupa nak tanya namanya sapa.....yang ni kena request hubby antar sbb nak soh deliver time opis....saya waktu pejabat tak suka diganggu sebenarnya.....biz hanya urusan luar waktu pejabat saya sahaja....kecuali hari minggu saja aktiviti saya bebas tp demi memenuhi permintaan, hubby kata ok....dia leh tolong antarkan.....apa pun sori jugak buat pelanggan sbb bila berurusan tru sms saya tend tak check sepenuhnya permintaan.....yang saya ingat kek ada logo Liverpool.....dah siap buat baru check balik sms lama2 baru perasan nak buat yg ala jersi.....terpaksa sms customer bagitau apa yang saya dah siapkan, mujur le customer kata ok.....

Pagi2 ni saya bagitau dah update kat fb kek beliau dan alhamdulillah....beliau sangat2 berpuas hati.....tq ya whoever u are.....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...