Friday, April 24, 2009

~Cake Marathon Part 1~

Nape lak jadi kek marathon ekkk....sbb kita terpaksa deco 4 biji kek dalam masa 6 jam..... alahai....penatnya tuhan jer yang tahu.....tapi sbb ini tanggungjawab, jadi mmg kita terpaksa melakukannya dengan bersungguh-sungguh....tak boleh tangkap muat jer.....penting untuk pelanggan puas hati dengan dekorasi yang dihasilkan memenuhi kehendak pelanggan.

Pada awalnya, cuma 2 biji kek sahaja nak kena siapkan.....so tak ada ler rasa kelam kabut tu.....tapi tiba2 dpt sms dr regular customer nak order cuppies 2 kotak nak ambik esoknya......mmg tak sampai hati nak tolak sbb dia mmg customer yang setia.....bukan sbb tamak ya...

Mula deco jam 9 malam.....sampai kul 12 tgh mlm.....baru siap 2 biji kek.....2 kotak cuppies belum siap deco lagi.....masa tu mmg dah rasa mengantuk.....rasa nak tongkat jer mata ngan lidi....hehehe......sekejap2 basuh muka ngan air....nak bagi segar.....tv lak dah tak ada yg menarik nak ditonton....lagipun ngan nak tumpukan pada deco, tak dpt ler nak tengok sangat tv.....ooo tak jadi ni.....rasa sunyi lak sorang2 kat dapur.....tutup tv terus bukak radio......apa lagi siaran peberet ler......sinar fm......masa tu sampai kul 2 pagi mmg lagu2 80an......baru syok nak deco sambil layan lagu2 zaman muda dulu.......target by pukul 2 lebih siap deco tp terlajak gak sampai kul 2.45 pagi.....tp aaa....leganya......

Part 2 next entry.....kita update satu2....skrg ni nak berehat dahulu.....request ngan hubby nak pergi bercuti....sib baik hubby sudi bawak......leganya dpt hirup angin segar di tanah tinggi ni.....baru sahaja sampai.....aaaa.....seronoknya....kena lak baru lepas hujan....sejukkkk jer suasana srkg ni.....badan ni rasa nak bersantai2 tinggalkan jap nozzle2 ngan piping bag kat dapur tu......hehe......minggu depan ni baru kita start balik k.....




2 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

cantikkkkkkk...tabik akak...cun abis kek maraton nih...

BABYBATRIESYIA said...

thanks aishah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...