Friday, June 15, 2012

~ Cuti2 Mesia Jun 2012 - Part 6 ~

6hb Jun 2012 (Rabu)

Really....untuk kat tempat ni mmg x de banyak gambar.....arini ke Bukit Gambang WaterPark, Pahang.....jadi oleh sebab mamanya terjun sekali dalam kolam ngan anak2....tak de sapa le nak tolong snap gambar.....jadi dari pagi sampai petang, mmg ada 3-4 keping saja.....tak de le besar mana pun Bukit Gambang nih, rasanya best lagi ke Sunway Lagoon......maybe masih dlm peringkat pembinaan kat setengah2 tempat tu.....tak best sangat.....


Eh...eh...ada lalat le baby atas kepala tu....hehe....

Malam tu rakan blogger, Zura datang menjenguk kat hotel.....marah tul Zura sbb tak bagitau dah sampai Kuantan....hehe....sori le ekk zura....kejap je le dapat sembang2 sbb dah lewat malam.....masa pun ketat sangat2 sampai, lagipun cuma 2 mlm je kat Kuantan.....first malam, hujan lebat, malam kedua tu pun baru balik makan dkt Benteng.....sib baik terperasan mesej Zura.....sempat le jumpa2.....tq ek zura....siap bawak chocolate ngan cheesy powder untuk akak hehe....

07 Jun 2012 (Khamis)

Masa untuk check out dah.....bye2 Kuantan.....saya tak sempat nak ronda2 tempat2 lama saya.....dah hampir 20 thn tak ke sini.....so far saya masih ingat jalan2 kat sini walaupun dah 20 thn saya tinggalkan Kuantan.....apa pun, Kuantan tetap dalam kenangan.....memori paling indah adalah sewaktu belajar di sini.....rindu sangat2 masa lalu.....


Ini dah berada di Pekan, Pahang.....dkt Muzium Sultan Abu Bakar....kalau tak silap rasanya saya pernah datang ke sini sekitar tahun 1991......masa tengah belajar di Kuantan.....kat sini le rasanya saya pernah tengok 'live' Permaisuri Hajjah Kalsom....cantik betul permaisuri ini, dah le sporting sungguh ngan gelagat kami masa tu yg dok sibuk snap gambar beliau....









Dari Pekan, kami teruskan perjalanan menuju ke Johor Bahru.....tapi kami singgah dulu di Pekan Mersing kerana nak makan2.....elok2 je kereta berhenti, ada pulak yang uwek-uwek di belakang...alahai.....along muntah2 le pulak....pening katanya jalan dr Pekan melalui Endau-Rompin yang bersimpang siur....mcm2 le anak2 nih....hehe...


2 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronoknya jenjalan bawak family ye nina...
kuantan tu biasalah pegi.. tp pekan belum pernah sampai lagi... dah alang2 lalu rompin tu.. tak singgah mkn udang galah kat leban condong ke? hehe.... suka lalu jln rompin-endau tu.. byk org jual hasil kebun.. jagung, cempedak, tembikai & mcm2 buah yg jarang2 jumpa pun ada kan...

Babybatriesyia said...

Ratna : sekali sekala tu le....jalan2 dlm mesia je le pun....tak singgah mana sangat, singgah kejap2 tmpt org jual buah2 gitu je....ni le bila berjalan mengejar masa hehe.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...