Tuesday, June 12, 2012

~ Cuti2 Mesia Jun 2012 - Part 3 ~

05 Jun 2012 (Selasa)

Awal2 pagi tu sebelum check out dari hotel, makan kat cafe hotel dulu.....anak2 seperti biasa bersiap2 dahulu di bilik.....lepas check out, kami ke Bandar KT dulu sbb saya nak singgah bank + lepas tu nak bawak anak2 bekpas pulak.....mula2 saya tak plan nak makan pun, tapi terasa nak try le pulak nasi dagang versi terengganu nih.....dah bungkus siap2 dalam daun pisang nih....


Then, ajak en hubby ke Pasar Payang le dulu sebelum ke tempat2 lain.....sib baik google map kat tab mmg banyak manfaatnya....untung le pulak diusung ke hulu ke hilir mmg memudahkan perjalanan walau nak ke ceruk kampung mana pun.....

Ini pemandangan bersebelahan Pasar Payang.....



Pasar Payang tak ubah cam Pasar Siti Khadijah di Kota Bharu, Kelantan....segala2nya ada.....di bawah satu bumbung....


Kain songket....gilernya cantik....ribu raban sehelai....hmmm....

Alamak...ni along le nih....soh ambik gambar lain, lain yg dia snap....saya dok sibuk memilih peralatan tembaga....rembat le 2-3 jenis kat sini buat koleksi saya....

Kain2 batik corak2 baru....hmmm.....harga yang kat bawah2 ni cecah RM400 sehelai.....especially yang ada manik2 bling2 tuh.....yg murah pun ada...pilih sendiri je.....saya? saya tak beli sbb saya tak minat pakai baju batik hehehe....sbb saya tak suka gosok baju batik nih.....dah puas pakai masa muda2.....lagipun kalu nak saya pilih ngan pakcik saya je tokey batik kat kelantan nun hehe.....





Telur penyu....masih ada jual lagi rupanya.....tapi peringatan....untuk memelihara penyu dari pupus, maka anda tidak digalakkan membeli supaya bila tidak ada permintaan, tak ada le yg nak menjual.....

2 comments:

The Ugly Mother said...

bestnye pasar payang...dah betahun tak pegi, terasa rindu la pulak

Babybatriesyia said...

Alahai lili...nina yg dok dkt dulu2 pun tak pernah pergi pun ke situ hehehe....ni yg ckp kat en hubby kena gak le singgah, nak kenal...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...