Tuesday, June 12, 2012

~ Cuti2 Mesia Jun 2012 - Part 2 ~


Sambungan

4 Jun 2012 (Isnin)

Dari Banding, Grik....kami teruskan perjalanan melalui lebuhraya timur barat lagi......lagi 3 jam gitu leh sampai Kelantan le....oleh sebab bertolak awal, kami sampai agak awal di Tanah Merah....apalagi....singgah port wajib dulu....Restoran Tepi Sungai di Tanah Merah.....kalau tiap kali balik kampung ikut sini dan jam masih awal, kami wajib singgah....di sini sumer menu kegemaran saya dan juga en hubby ada.....



Adush....tiba2 ada lak jeruk buah setoi nih.....rembat gak....kuih bergelimpangan dkt rak.....mau ikut hati sumer nak rembat.....



Kat sini meja kuih muih dan pelbagai jenis bubur...baby makan bubur durian.....lauk pauk dok sebelah satu lagi.....ala.....bestnya makan kat sini.....

Masa nak teruskan perjalanan ke Terengganu, singgah di Pasir Puteh dulu nak ke Bank ngan beli ubat sikit untuk along, sekali tepon berbunyi....mak yang tepon....rupanya mak balik kampung le pulak....ingatkan mak dok kat Putrajaya, tak cuti balik kampung.....tapi memandangkan sumer hotel2 dah booking, jadi singgah kejap jenguk mak......my sis rupanya track saya kat mana bila dia tengok saya update makan2 kat tanah merah hehehe.....dapat le mak tengok2 cucu2 kejap....


Then, kul 2 sambung balik perjalanan ke KT.....kali ni mmg tak mau ikut jalan biasa ikut Permaisuri.....cakap kat en hubby, kita mesti ikut jalan pantai.....dah lama tak lalu ikut situ.....jadi, dari Pasir Puteh, kami ikut Besut melalui Semerak......

Jalan ok je....tak de le crowded ngan banyak kereta.....tapi tiba2 ada siren bomba di belakang kereta kami.....terpaksa ke tepi le sbb jalan tu sempit sahaja.....sampai sahaja tak jauh dari Pekan Semerak, ternampak banyak kenderaan berhenti di tepi jalan.....orang pun ramai.....rupanya ada kemalangan membabitkan 2 buah kenderaan, antara satria dan triton.....tak bape nampak mereka yang terlibat tu tapi keta Satria tu mmg remuk teruk.....dah le kemalangan berlaku berdekatan rumah orang, bahkan kereta satria tu siap 'park' dalam pagar rumah tersebut.....masuk lak melalui pintu pagar yang tak ada pagar.....pagar lain tak jejas.....keta triton tu je ada kat tepi jalan.....kata along, ada penumpang masih di dalam keta satria.....and according to my sis, penumpang tu katanya dah meninggal masa dia melalui kawasan tersebut.....



Kami teruskan perjalanan melalui jalan pantai menuju ke Kuala Terengganu.....tenang sahaja di sini.....indah pemandangan.....



Pantai Penarik

Sampai di Pantai Rhu Sepuloh, kami singgah rehat jap sambil ajak en hubby makan2 seafood goreng tepung cicah ngan sos....(teringat masa kerja kat PCB dulu, syok je makan seafood goreng tepung ngan sos campur kacang tumbuk....hmm sedapnya..)





Mahal gak takat makan dua ni je.....2 ekor ikan ngan sotong (2 ekor je)....pastu minum air kelapa (dalam cawan je).....kena dalam RM39.....




Teruskan lagi perjalanan.....sehingga le sampai di satu persimpangan traffic light menuju ke KT, en hubby soh saya snap gambar kedai ni....yg menarik perhatian saya sebenarnya bentuk kek tu.....tp bukan kek le tu, itu digubah guna kain.....dapat free promo ya en Ahmad Albab....hehe....



Pintu gerbang menuju ke KT.....dulu plaza tol.....hehe...



Selamat sampai hotel....check in dulu......ke Permai Hotel Kuala Terengganu.....berhadapan Pantai Batu Buruk......tapi tak leh le jalan kaki....kena by car jugak le.....hotelnya besar dan deco pun sangat cantik.....paling berkenan cadar ngan flower motif ala2 english tu....cantik le pulak....



Anak2 bila tahu hotel ada swimming pool, apalagi....ajak papanya terjah kolam terus......padahal baru je sampai bilik.....tak sempat rehat, turun le temankan anak2 mandi kolam kejap....






Dah letih.....malam tu rehat tak jaga2 dah sampai nak makan pun dah tak larat....sumer terus flat.....sambung perjalanan esoknya pulak.....zzzzzz.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...