~Jalan Jalan Cari Makan : Restoran Bunga Naga~



Ermmm.....best....mmg best.....berbaloi le walaupun abis beratus2 makan kat sini.....kebetulan pulak kali ni kami pergi ramai2 sekali ngan MIL ngan famili BIL......en hubby belanja sumer makan kat situ selepas balik dari umah saudaranya di Padang Sanai hari Sabtu lepas.....

Masa sampai tu tak ramai orang tapi kebanyakan meja dan fully reserved....kami pergi main redah aje....kebetulan tengah kelaparan sbb dari pagi tak sempat makan nasi hehe......tapi standby le duit kalu nak makan best2 kat sini......setakat nak makan benda biasa2 tak kick le sbb kat sini ada signature dish dia so kena le try.....dan signature dish ni harga ikut pasaran....yg biasa2 mmg dah ada state rega so boleh agak bape kos dia.....

Nak sembahyang ke apa sumer ada tersedia kat sini.....so sambil2 tunggu hidangan disediakan, kalu dah masuk Maghrib tu leh le solat dulu kat surau berhampiran....





Kakak ngan sepupunya, Che Da....



Sebelah kiri Air Buah Naga, yang sebelah ni Air Bandung khas untuk yang tak nak try minum Air Buah Naga ni....



Udang Masak Gering (udang besar2 nih....bilangan udang ikut bilangan kepala yang nak makan)



Masak Asam Pedas Ikan Pari (best222 sangat222.....satu mangkuk ada 5-6 ketul isi ikan pari)....berbaloi....



Sotong Goreng Tepung



Kerabu Mangga



Asparagus Goreng



Ikan Bakar Kunyit



Ikan Bakar Bersambal

Semua set comes in 2 set.....sbb ada 2 big families kan.....satu set mana cukup....sbb tu le sampai ratus2 rega sekali makan....


3 comments:

Lya Colours said...

alamak ai sume nya nampak sedappp especially sotong tuh

Nina Babybatriesyia said...

hehe...mmg sumer sedap....sumer licin......

zuwaidah said...

tengok alamat restoran wang tepus, jitra. kak zu org jitra awat tak tau pun huhuhu (yaaaaaaaaa dah duduk kat KL, memang haru biru betul)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...