~Saya tengah cari idea kitchen backsplash~

Lately ni saya sangat2 le tak rajin nak menghapdetkan umah yg dah nak bersawang nih.....tengok umah tak siap2, tengok tukang lagi le jiwa saya kacau je rasanya.....rasa nak je ketuk2 dia orang.....ish......merana je jiwa kan......2 kali renovate rumah, 2 kali le sakit jiwa melanda......cuma kali ni lebih teruk sbb tak leh nak arah2 tukang yang tak bape nak dengar arahan dan buat kerja ikut suka hati je nih......

Nak menghilangkan jiwa kacau, saya ronda2 le cari idea kat tenet pasal dapur.....x pe le....saya berangan le dulu.....tak tahu le bila umah ke dapur ke nak siap.....KC dah decide dah nak buat ngan sapa cuma tang backsplash, interior designer yang saya pilih tak buat lak.....tak masuk dalam kos.....jadi, dok pk2.....agak2 le kan.....buat sendiri jadi ke dak? hehe.....silap2 tak sampai seminggu, tile2 backsplash jatuh berdebuk atas lantai hehehe.....baru padan muka saya kan.....

X pe le....meh tengok design2 yang saya suka niih.....(ehh....tiba2 tertukar mood lak jadi 'saya' hehe....x pe le.....saya tukar mood baru ya....).....cantik2 kan....tp cam tak bape reti nak buat sendiri le......kalu tiba2 jadi, saya leh le jadi kontraktor tak bertauliah......sumer ni en google yang tolong cari ya....hehe....



Cantik le pulak tile hitam putih.....tapi umah saya bnyk en cicak, cam tak bape sesuai je hehe......sedap je nanti en cicak berkampung nanti.....



Dalam banyak-banyak backsplash....yang ni peberet saya.....tapi cam susah je nak buat pesen nih....hmmm....

p/s : saya malas nak update progress umah sbb slow giler cam kura2.....asal hujan mula le tukang2 tak nampak muka....time panas dia buat alasan mcm2 pulak.....tak tahu le saya apa nak jadi.....tunggu dah abis baru citer le.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...