Monday, July 19, 2010

~Cameron lagiiii......~

Jalan2 ke cameron lagi........hari minggu adalah masa untuk famili.....en hubby dah janji ngan kakak nak ke cameron lagi if kakak dapat no 1 lagi dalam peperiksaan pertengahan tahunnya......alhamdulillah kakak maintain lagi, so kakak dpt le apa yang dijanjikan.....yang untung sumer sekali le ikut sama....bukan dia sorang.....hehe.....

Sampai ke Cameron dah lewat sebenarnya....dlm kul 9 mlm.....tp sib baik le hotel dah siap bayar jadi x dak hal le nak check in lewat pun......


Kakak yg dapat no 1, baby yang paling menyibuk nak beli itu ini.....tengok le tu....tak sabar2 tunggu depan kaunter nak ambik snek dia.......ala baby....takat snek tu beli kat umah pun boleh......hmmm....



Snap gambar kejap pagi esoknya kat kedai souvenir on d way nak ke Tanah Rata nak breakfast......kedai sebelah Hotel Casa De La Rosa......sblm bertolak dr hotel tu dah ngap satay sebenarnya ngan teh tarik kat medan mara brinchang tu....

Oleh sbb dah kul 11 dah, cakap kat en hubby jom le terus pi Cameron Bharat....pekena nasi lemak ngan teh tarik........lewat kuar bekpas tu sbb bagi tutorial math sikit kat along....




Snap gambor bunga lagi.....aaaahhh aku ni biasa le.....suka betul tengok warna2 bunga2 kat Cameron ni......tapi cuaca sedikit panas, tak sejuk sangat hari tu......


Gambar ni snap dekat satu kedai on d way nak ke Strawberry Park Resort.....bnyk sangat pembangunan kat Cameron sekarang ni sampaikan kedai2 jual stoberi ngan bunga ni pun ala2 hidup segan mati tak mau dah.........

Meneruskan perjalanan lagi ke Strawberry Farm.....kat sini suka sangat singgah......padahal baru bulan lepas singgah, nak pergi lagi gak....


Bunga Raya


Hydrangea



Roses juga le yang tetap menjadi pujaan hati......berkenan giler2 tengok bunga roses kaler beige white ni.....on d way turun dr strawberry farm, singgah gak beli bunga ros.....papa kata mana nak taruk bunga2 tu.....eeee.....tak kira.....cantik betul......







Orkid.....berkenan tp tak leh nak beli sbb malas nak jaga......tp silap lak lupa singgah beli orkid liar kat orang asli tepi2 jalan tu.....musim ni ramai le pulak yg jual....kalu dak, nampak rebung je sepanjang jalan....



Kul 3 balik hotel.....penat aaa.....mengantuk pun ya gak......sebab hujan pun renyai2 turun, jadi ambik keputusan berehat le dulu kejap kat hotel sbb petang nanti nak kuar pergi pasar malam pulak.......nak borong2 apa2 yang patut........sedap berselimut zzzzzz......hehe......

Kul 6.30 gitu along sibuk dok snap2 gambar dr tingkap hotel......waaaa.....ini yg seronok ni bila hujan turun renyai2 petang tu.....masa ni terasa sejuk betul.....kabus dah tebal.......apalagi....pakat bersiap2 le nak turun ke pasar malam.......jalan kaki je sbb dekat.......mula2 plannya nak turun makan steamboat kat Tanah Rata.....tp ada le pulak manusia2 yang tak bertamadun parking keta sesuka hati.....siap buat double parking lak....blok belakang keta kami.....mcm mana nak kuar......jadi ambik keputusan makan dkt area situ je le.....





Dah seronok jalan2.......masa nak balik le pulak.....bertolak awal sbb nak singgah beberapa tempat lagi......pagi tu pergi bekpas kat Tanah Rata dulu......gerai2 makan Melayu bnyk kat area sana......pekena nasi putih ngan lauk sambal tempe, kupang masak merah ngan bendi goreng belacan.....alahai....pakat sosek2 aku ngan en hubby makan bendi goreng belacan.....walaupun sedap tp pedas yang amat........hehe......



Masing2 ngan muka penat atas keta......aku tengah drive so yg snap en hubby le......singgah beli2 sayur dulu kat Kea Farm......jalan sedikit jem sbb ramai yg on d way nak balik agaknya......parking jauh tp mujur le cuaca sejuk jadi tak dak hal le jalan kaki jauh sikit......cik2 abang trafik sibuk letak kertas saman kat keta2 yang parking atas jalan.....mujur aku park keta di luar line putih.....memborong sayur sakan....bukan utk kami pun, beli kat biras aku ngan neighbour......sdn bhd beli buah limau jer ngan pokok kaktus ngan pokok halau nyamuk....buat apa beli pokok tu pun tak tahu....saja je le......ex boss aku dulu buat ujikaji ngan pokok tu hehe.....

Lepas singgah Kea Farm, drive lagi untuk singgah ke Green View.......kebetulan mat2 motor besar singgah makan kat situ.....tu yg en hubby sibuk nak ambik gambar tu......aku ngan en hubby suka le tengok motor besar......nak beli mcm tak cukup inci je.....takut lak kalu jatuh kena tindih ngan motor sendiri sbb kaki tak sampai.....hahaha......nanti le kita beli bila anak2 dah besar esok.....mcm papa cakap.....kita naik motor besar pi cameron lg....silap2 masa tu terkejut org tengok turun2 motor orangnya dah bongkok 3......hahaha.....












Lepas kekenyangan di Green View, papa lak take over bawak keta.....aku nak take a nap le......hehe......

Suruh papa singgah jap kat Sungai Petani nak beli barang sikit kat kedai kek.....orait....teruskan perjalanan balik umah......ke kiri k pa.....kalu ke kanan silap2 kena sambung cuti lak.....hahaha


1 comment:

jesmondhr said...

murah rezeki akak, boleh jalan-jalan selalu .

-wardah-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...