Wednesday, July 7, 2010

~3 Layer Cheesecake~


Minggu ni actually bnyk order cheese cake masuk tp aku malas nak snap sbb just plain cheesecake, rupa pun dah semacam je tiap kali entry.....yg ari ni lain pesen sikit, so tepek le...

Sekali lagi, order emergency gak.....request nak ada layer le pulak....hehe.....adeihh.....pandai2 je korang demand mcm2 eh.....dah le x pernah buat.....tapi, tak pe le....sahut cabaran....so aku buat 3 layer as requested......penat le sikit kerjanya sbb asik nak kuar masuk oven....nak kena cepat2 buat takut kek tu terkejut kang retak seribu lak.....kali ni aku guna satu resepi mcm biasa tapi aku guna gelung loyang, bukan loyang biasa.....meaning x de tapak.....bukan apa, sbb customer nak lapis2 so aku kena guna loyang kecik sedikit utk bagi nampak lapis2 tu......loyang kecik lak x de, so aku modified gelungan tu je......kecikkan sikit dr saiz biasa.....harga sama je ya sbb guna satu resipi gak mcm dok biasa buat....hehe....

Anyway, enjoy.....and thanks....

2 comments:

Anonymous said...

salam..
wa..
sedapnya kek..
be4 ni ada gak try wat lapis..
tp x jd pon.. huhuhu..
kak.. xde resepi ke tuk d share??

BabyBatriesyia aka NINA said...

thanks.....rasanya ada pernah akak tepek resipi kek kat blog...cuba surf tengok ya....if x de, do info....akak note lain....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...