Thursday, January 12, 2017

PROJEK MENGEMAS BILIK JAHIT


Mengemas bilik jahit penting untuk bagi mood menjahit tu datang....sebab tu rasanya selagi tak puas hati, selagi itu le saya tetap mengubah-ubah kedudukan.....tak tahu dah berapa kali saya ubah....

First di tahun 2017 ni, saya buat overall makeover dengan letak wallpaper....cari yang murah2 aje di Mr DIY....berbaloi le untuk buat2 sendiri.....cuma RM8.90 untuk 5 meter panjang.....setakat yang dah buat tu saya guna dalam 7 gulung wall paper.....untuk border pun cukup sekadar segulung 10 meter RM3.90 kot kalu tak silap....tu pun masih berbaki lagi....

Rak putih tu saya tempatkan sebahagian buku menjahit untuk rujukan....


Meja tempat saya potong kain dan stok2 kain untuk saya bereksperimen atau untuk tempahan....



Rak ni saya beli dari Lazada, untuk  rak guna abs steel putih ni dalam RM89.00 satu, saya beli 2....then dapat rebate 20% lepas redeem dari Maybank nyer putar dan menang kat M2U online....


Rak hardware je....beli dkt supermarket je...


Yang ni beli di Kedai RM5....sekarang dah jadi RM5.30.....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...