Friday, September 14, 2012

~Muslimah Cake~



Customer tak request pun kek ala2 muslimah.....cuma tempahannya agak last minute gak nih.....mintak kek lukis girl naik basikal sebenarnya.....rasanya dia pernah tengok kek yang saya pernah buat dulu nih......tp since kek ni kecik je, saya lak mata rabun sikit la ni malam2, jadi bila kek kecik, kena lukis lagi kecik le pulak....tak nak le ambik risk merabunkan mata lagi....lepas discuss ngan customer, dia kata ok asal ada gambar girl atas kek ngan pink theme sesuai untuk girl umur 16 thn.....orait....saya pun google2 cari girl ala2 muslimah yang sweet2 gitu....dapat le pic nih.....harap2 besday girl nih bertudung le ya....kang nanti kata saya pandai2 je letak karakter nih atas kek.....hehe.....

Mmg penat sikit nak siapkan kek nih....sbb tempahannya sangat last minute.....makan masa gak nak siap sbb balik opis baru leh bakar kek.....sementara nak tunggu kek sejuk, dah dkt pukul 11 malam.....saya bertapa dalam bilik kek dari kul 8 malam, tunggu kek sejuk sambil putar2 adunan krim dulu.....kul 1.30 pagi baru siap deco....naik2 bilik tengok sms dr customer cakap soh tunda lak delivery, tak jadi esoknya....huhu.....penat saya bersengkang mata....malam2 ni kalu ada tempahan mmg saya tak entertain le any calls atau sms ni ya.....jadi jangan hairan kalu esoknya atau pagi2 buta baru saya reply.....tp bila time tengok sms, kek pun mmg dah siap.....jadi bertapa dulu le kek dalam peti ais.....esoknya saya touch up le lagi mana yang perlu.....





Final touch up....kurang le sikit juling karakter tu...hehe....


2 comments:

Lizan said...

bersengkang mata tetiba postpone lak.. hilang semangat japp ekk..

Babybatriesyia said...

haha....itu le.....sib baik masa dpt tahu kek pun dah siap....so kek tu leh simpan dulu......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...