~Novel untuk anak2~



Novel ni rembat 6 buah untuk anak2 dara....3 buah untuk kakak, lagi 3 buah untuk baby.....tp restricted mama yang kena pilih......hahaha.....bukan per, kang dirembatnya novel romantik2 kang mau berbulu mama tengok.....si kakak ni imaginasinya terlebih sedikit.....sbb dia kaki melayan citer2 indonesia......citer2 remaja tu......citer Nada Cinta yang diulang tengok dah bape kali dah....ntah bila le citer tu nak abis tayangannya.....dah beratus episod sampai saya pun dah tumpang sekaki tengok......tp lagi seminggu dah tak payah berebut tengok tv dah sbb saya rembat 2 decoder pulak....leh le saya mengadap tv kat bawah pulak ngan siaran berbeza sambil2 tengok kek lak....kalu dak sebelum ni guna wifi, jadi apa citer bebudak ni tengok kat tingkat atas, saya pun terpaksa le tengok jugak.......walaupun terpaksa le saya kuarkan lagi extra bulan2 at least lega le sebab tv pun mmg dah ada kat bawah, rugi le lepas offer dari astro kalu asik share citer sama ngan tv atas....dapat le saya concur tv sendiri lepas ni dari berebut tengok bola ngan kartun hehe....

Berbalik kepada citer novel tadi, saya tak suka baca novel melayu.....kena lak citer2 romantik.....takut terlebih mengelamun le pulak.....pilihan saya lebih kepada novel inggeris atau citer2 true story atau family story....tp untuk kakak, saya tahu dia suka citer2 mcm ala2 citer Nada Cinta....tp since masih kecik, tak sesuai le ya.....since dia suka mengarang, mereka2 cerita dalam karangan, saya tawarkan untuk membeli koleksi2 novel untuk simpanan dia dan baby......tp kena jaga betul2 supaya buku2 tu tahan lama.....sebelum ni dia pilih2 novel2 muslimah.....tp untuk meluaskan pengetahuan, saya izinkan kepada skop lain yang lebih luas tetapi tidak terlalu jiwang sangat......jadi, buku2 tu saya yang kena approve.....if dia leh jaga buku tu baik2, saya janji akan belikan lagi tiap2 bulan.....supaya boleh jadi koleksi tetap kakak dan baby.....maklum le, beli kat kakak, kat baby kena ada le jugak.....tak boleh beli salah sorang.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...