~Makan2 Di Restoran Tasik Indah (Floating Seafood)~

Malam selepas abis ronda2 i-city, kami terus balik hotel zzzz.....penat sangat2....sbb sampai2 je ke Shah Alam tu, malam tu terus kuar meronda......

Esoknya, saya dah buat planning akan ke KLCC ngan IKEA and Pesta Buku Antarabangsa di PWTC......port wajib kena singgah sbb anak2 suka ke kedai buku.....sama gak ngan saya yang kaki buku....tapi novel2 ni sori le saya tak bape minat, saya terjah seksyen food and beverage ngan craft je.....yang lain maybe english novel tp lebih kepada citer reality.....novel romantik pun saya lebih suka english novel.....novel melayu saya tak leh nak baca, bahasa puitis2 ni rasa geli geleman le pulak.....along terjah seksyen majalah basikal dia.....kakak ngan adik as usual terjah buku2 budak2.....n en hubby, cuma mengekor je.....seksyen peberet dia of course politik le....tp dia tak suka beli buku hehe....

Sblm ke KLCC ngan IKEA, singgah dulu di Pesta Buku di PWTC.....aiyaaa.....giler nyer crowded manusia....sampai tenggelam anak2 saya, nak tengok buku pun tak boleh.....tp tak bape best, sbb banyak novel2 biasa dan buku2 ilmiah pun tak bape menarik sangat.....saya cari2 jika ada international booth, tapi tak ada le pulak....yang jumpa cuma dari Brunei....so saya grab je le 2 buah buku.....buat kenangan.....lepas tu terjah Butik Ariani yang telah buat sale.....pergi pesta buku tapi beli tudung le pulak hehe.....lepas tu terus ajak en hubby cabut ke KLCC.....tak seronok di PWTC nih.....

Dah ke KLCC, terus ke IKEA....dah ronda2, malam kul 8 malam baru le selesai.....terus balik Shah Alam....en hubby nak bawak makan2 lak....

Restoran ini adalah restoran feberet saya tiap kali turun ke Shah Alam....sumer menunya sedap2, servisnya pun tip top.....harga makanan pun tip top le gak....tp berbaloi ngan apa yang ditelan masuk perut hehe.....



Shark Fin Soup yang sangat best....sorang semangkuk, untuk saya ngan en hubby le....anak2 rasa le sikit tp sumer tak bape suka.....semangkuk RM25.....tak mahal sangat....



Antara menu yang en hubby order.....lemon chicken, ikan kerapu masuk tiga rasa, butter prawn ngan brocoli goreng....


Ushh....sedap betul butter prawn nih.....untuk menu2 ni sekali ngan air le, total dalam RM198.....hmm.....tp sedap punya pasal, kira ok le.....dah tahu kat sini mmg a bit pricy, lagi mahal dr biasa makan kat hotel.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...