~Ke Puncak Genting~

Sungguh lama betul saya tak menjejakkan kaki ke tanah tinggi genting ini.....seingat saya rasanya sudah lebih 25 tahun.....lama tu........sebab tu dalam edisi jalan2 baru2 ni, saya beritahu anak2 nak bawa dia orang jalan2 ke situ pulak....tapi untuk stay di situ tidak le kot sbb saya rasa tak banyak yang menarik di genting melainkan hanya untuk bersuka ria sahaja.....not a place untuk merehatkan fikiran bagi saya.....

Kami sampai terlewat sikit ke genting sbb tersesat jalan le pulak.....mula2 nak ambik karak kononnya, pastu entah mcm mana tak percayakan gps, jadi pandai2 je kami naik ikut jalan lain....mmg lambat le pulak jadinya sampai....

Apa yang berbeza after 25 years???....

Hmm...entah....kenapa ya saya rasa mcm tak banyak beza sangat....yg nampak cuma bangunan tinggi n jalan yang sempit2 dan sehala.....cuaca dah tak mcm dulu.....tak senyaman berada di cameron rupanya......tapi since dah berjanji dengan anak2, saya bawa juga mereka main2 di outdoor park......tak boleh lama2 sbb nak terus off ke cameron pula, bermalam di sana......tiba2 je rasa sesak tengok bangunan tinggi2 di sini.....walaupun di cameron lebih crowded, tp lain pulak suasananya.....cameron tetap the best place untuk rehat2 dengan famili.....









 







Well, anak2 ralit hendak main macam2 permainan.....dari plan asal nak chow dr situ kul 3 petang, terus berlanjutan sampai pukul 6 petang......terpaksa call hotel di cameron bagitau lambat check in.....kami sampai di cameron sekitar kul 9 malam.....lepas je check in, singgah pasar malam brinchang jap, cari makan2 then terus zzzzzzz...........penat giler2 gitu.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...