~Citer Pagar Rumah~


Pagar dalam umah dan pagar luar umah sudah siap dipasang.....kontra betul berurusan ngan melayu compare ngan kaum lain ni.....contohnya masa buat kabinet aritu le....sampai sekarang tak hantar2 pada saya resit urusniaga ngan baki kabinet dalam seperti yang dijanjikan....padahal saya jumpa kereta tokey tu ari2 lalu di Arau, dak pun bertembung di Kangar.....mustahil tak leh singgah letak kat rumah saya....(lupa nak bagitau tokey yang buat kabinet dapur saya ni orang Melayu.....tp sayang, sangat tak menepati janji sebenarnya.....kerja yang sebenarnya boleh siap dalam masa 2-3 hari, makan masa dkt 4 minggu nak siap....mcm2 alasan dia bagi....yang paling saya tak boleh terima bila dia kata pemegang pintu kabinet tak cukup, kena order dan lambat sampai (masa ni dlm proses pemasangan).....saya hairan sbb sepatutnya dia dah tahu bape banyak pintu kabinet saya, mcm mana boleh dtg buat kabinet rumah saya tanpa order siap2 pemegang pintu tersebut....sudahnya kerja2 di dapur saya tertangguh lama jugak....tu belum masuk kabinet salah saiz.....padahal dia sendiri yang ukur.....bukannya saya yang buat....kerja nak kena saya tegur.....kalau saya diam, dia orang buat diam tak datang pasang....tp elok je saya sms tanya nape tak datang, baru le nak jawab sms bagitau esok nak datang le, pekerja cuti le.....masa nak ambik duit mmg laju, belum start kerja mmg le prosedur le kononnya kena bagi deposit.....antar barang ambik lagi deposit.....hmm...entah le....

Tp ngan tokey pagar ni, mmg saya salute kerja dia.....tokey ni bangsa lain le ya.....bukan Melayu.....pertama, masa pertama kali pergi ke kedai beliau (dkt je ngan umah), kami diberitahu ambil tempoh sebulan lamanya baru pagar boleh siap....kami cakap datang ukur dulu le kat umah.....petang tu terus dia datang ukur.....tp still dia janji dalam tempoh sebulan baru boleh siap....kami pun ok le....since dah 2 bulan pun dok turun naik tangga mana ada pagar pun.....so takat sebulan tak pe le....janji hasilnya memuaskan hati....

Tapi....seminggu kemudian tokey call en hubby bagitau pagar dah siap.....ish...cepatnya....pagar dalam umah dah siap katanya....tunggu nak pasang bila kami free je.....alhamdulillah....siap sudah pagar dalam umah.....terasa selamat le sikit sekarang nak turun2 ada tempat nak pegang2.....kata tokey pintu pagar depan pun dah hampir siap, tunggu nak polish2 mana yang patut je....



Seminggu selepas pagar dalam umah siap, pagi semalam tokey terus datang pasang pagar depan umah.....tak tepon kami pun, tengok2 balik tengahari dari kerja, pagar sudah siap terpasang.....lega......simple sahaja pagarnya pun, janji ada pagar udah le....




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...