~Sprained Wrist and My Cake~

I sprained my wrist actually dah dkt 2 minggu.....al maklum le .....sibuk angkat barang2 berat.....buku2, almari2, meja2 dan kemas mengemas lagi....2 minggu lepas mmg sakit sangat2...pastu saya en suami tolong urutkan2 then lega.....lepas tu saya buat tak tahu dah walaupun masih rasa sakit2 lagi tp tak ketara sangat so buat2 tak layan sakit tu.....but 2-3 hari lepas continue kemas2 umah lagi + sibuk deco2 kek....(rasanya part picit2 aising kek yang buat tangan saya jadi tambah berdenyut2)....sakit you....tak de nak gelak2 main2 ngan sakit2 ni.....sakit beranak pun saya leh tahan (muka le leh tahan dlm hati rasa nak tampar2 orang je), ni masuk kategori sakit yang sama gak huhu.....muka saya je buat dono tp dalam hati tuhan je yang tahu......kudrat org pompuan, takat mana le kan.....saya ni menggagahkan diri yang tak bape kuat tp berlagak ala2 rambo sbb terpaksa buat....en suami heran nape saya leh tergeliat sbb dia pun angkat2 barang gak katanya....ngan umur sekarang saya mmg tak leh buat kerja2 mcm orang muda dah sebenarnya.....badan mmg tak bape nak kuat.....silap sendiri le sbb masa dalam pantang melahirkan anak2, saya tak berpeluang jaga2 badan mcm orang lain....tak mampu nak upah2 tukang urut....setakat sekali dua pastu terus tak buat.....bila dah berumur ni, padahnya saya tanggung sendiri le sbb mula le sakit2 badan, satu badan penuh ngan angin2......masa ni melayang le duit nak upah orang tolong urut2kan pulak......

Semalam oleh kerana rasa berdenyut2 dan tangan pun dah sejuk2, saya terus jumpa Medical Assistant office yang mahir bab2 fisioterapi nih.....tak tahan tau....mula2 MA Arif ingat cuma salah urat....tp bila dah tekan2 tangan saya mmg dah lama tergeliat rupanya.....main2 betul saya ni.....walaupun sakit kena urut tp saya ni masuk kategori leh tahan le.....muka berkerut2 le sbb berbunyi2 tangan saya dibuatnya......katanya nak betulkan tmpt tergeliat tu....apa pun masih kena berbalut sbb MA cakap kemungkinan tmpt yang dia betulkan tu leh tergeliat balik....

Well....sakit2 gak.....tempahan customer kena on mcm biasa.....sayang nak tolak rezeki.....maybe lepas hari ni saya off kejap dr baking2 ni sbb nak rehatkan tangan dulu...so saya tutup order le start 4/4 sampai 9/4 nih....itu rancangannya le....

Meh le tengok tempahan saya beberapa hari ni....ni pun dah update kat fb sebenornya....


Order dr Ilah...opismate......


Tempahan dari Afiqah....blueberry cheese tart ngan tulisan....tq dear...


Tempahan dari Dini (UniMap)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...