~3 Tier Buttercream Cake From Arau to Taiping~



Lama betul baru leh update....asik tak sempat je masa nih......kek 3 tier ni kek tempahan Ina untuk majlis perkahwinannya.....Ina kerja di Perlis tapi majlis perkahwinan Ina di Taiping......kek 3 tingkat paling jauh aku pernah antar.....no problem.....aku tahu setengah baker lain sengaja cakap kalu jauh2 tak leh antar kek buttercream, so paksa customer ambik fondant.....kek fondant mahal, of course le dia orang soh beli yang fondant kan....hehe.....sori ekk....aku tak kisah fondant ke buttercream ke, if cam kek 3 tier ni boleh je nak antar sampai Taiping pun....Ina lak customer yang sangat2 tak berkira....lagi le aku seronok nak buat.....honestly kek tu selamat je sampai ke Taiping.....aku tak risau langsung kek nak melt ke, strawberry dipped choc tu melt ke walaupun cuaca sangat panas terik dan perjalanan ke Taiping memakan masa hampir 4 jam.....alhamdulillah tak ada masalah.....kek ok je.....hatta aku pernah deliver kek 3 tier ke Alor Setar ngan bunga buttercream dr atas sampai bawah, tak pernah lak bunga aku saja2 nak jatuh....as long as customer setuju ngan harga dan kos delivery, maka aku dengan sangat berbesar hati sanggup menyediakan untuk customer aku dengan sepenuh jiwa dan raga gitu....ahaks........

Tak ada masalah nak cari umah Ina.....pelan yang Ina bagi mmg dah cukup sempurna.....aku sampai kat umah Ina tanpa tersesat langsung.....Aku sampai umah Ina dlm kul 11.30 pagi.....Ina belum balik lagi dari mekap......jadi sementara tu bincang2 dulu nak letak kek kat mana.....tp sbb belum mula majlis, jiran Ina soh letak kat umah dia dulu.....

Kek 3 tier ni menggunakan chocolate cake ngan first tier layer ngan ganache.....yang lain aku tak layer sbb kek dah tinggi.....berat seluruh kek dlm 7 kg......menggunakan 3 kg buah stoberi sebagai dekorasi di atas 1 tier ngan 2nd tier as Ina requested......design ni dipersetujui bersama dengan Ina....






Buat Ina dan Faiz, Selamat Pengantin Baru dari akak ya.....tima kasih jemput akak makan kenduri sekali hehe....sempat siap singgah Zoo Taiping lak bawak anak2 jalan2 lepas balik dr umah Ina.....hehehe
signature nina

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...