Wednesday, March 23, 2011

~Cotton Cheese Cake 4 Kakak~



As promised kat kakak yang request kek cheese untuk besday dia katanya, maka semalam ngan keletihan aku buatkan gak cotton cheese cake ni untuk kakak.....kakak kata mama dah janji jadi mama kena buat......menggodek le aku ngan baby yang tolong tuang gula dlm bancuhan putih telur, berpeluh2 nak buat sbb malas nak guna mixer....jadi putar putih telur ngan gula guna whisk tangan je.....adus....rajinnya aku pulak.....dah siap2 adun, baru perasan lupa lak boh baking powder....ala....lantak le.....

Aku saja guna loyang besar 9 in supaya kek jadi rendah je, jadi dapat le potong banyak2 sikit nanti hehe....pagi ni kakak soh potong2 dia nak bawak ke sekolah.....bila baby tengok, dia pun nak bawak gak....pastu along lak nampak, dia pun nak gak....last2 tinggal sebesar tapak tangan je baki kek........alahai....boleh le buat share kat mama ngan papa nanti....




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...