Monday, January 3, 2011

~Last Trip of 2010~

Boleh le nak kata ini last trip of 2010......saja menghabiskan cuti tahun untuk bersama anak-anak....tak pergi jauh pun.....plan sumer last minute.....anak2 dah habis lesson berenang.....so of course dlm agenda jalan2 kena le ada sesi budak2 boleh berenang.....anak2 pun dah naik rentung, bekas sunburn goggle pun tak hilang lagi.....hehehe.....apa pun yang penting anak2 seronok.....aku cuma nak relax je....itu yang penting.....


Fair Park Hotel

Kali ni kami ke Perak....hajat nak stay di Felda Residence Hot Spring tp asik penuh je.....so kami pilih utk stay di Ipoh.....jauh le gak tp tak kisah le.....at least leh gak kami lepak makan kat Giant Sunway tu....nak pekena ikan bakar portugis.....peberet......kami stay kat Fair Park Hotel.....



Orait.....malam tu rehat2 kejap then kuar pergi makan ikan bakar portugis.....rembat le baju renang kat kakak ngan baby yg muslimah nih....bukan apa.....paling2 tak de le rentung sangat bila terjun kolam.....mahal2 gak tp nak buat camne.....x dak pilihan yang jenis tutup aurat nih....dah abis sumer, baru balik hotel, tidurrr.......

Pagi esoknya baru bertolak ke Hot Spring......dalam 85 km gak le.....dkt 2 jam gak dr Ipoh....tp sbb bertolak awal tak kisah le jauh sikit pun.....sampai2 anak2 terus terjun kolam.....hehe.....aku jadi pemerhati le dulu......nanti kolam air panas baru nak terjun.....



Felda Residence Hot Spring, Sungkai



Balik dari hot spring dalam kul 6.30 petang.....lewat le gak.....pilih utk balik ikut jalan biasa.....tak naik highway.....en hubby nak singgah Tesco Ipoh dulu so lewat le bertolak kuar dr Ipoh.....aku dah ngantuk.....cakap kat en hubby kan best kalu leh tidur hotel dulu hehe.....pandai je kan....jadi en hubby terus exit Taiping.....main redah je le nih.....booking apa pun tak.....tak lain cari Seri Malaysia dulu.....biasa le.....trademark Melayu hehe.....tanya nyer tanya, nasib baik ada satu bili kosong sbb ada orang cancel.....ooo rezeki2......so singgah tidur sini dulu sblm balik.....



Esoknya anak2 terjun kolam kat hotel lagi.....ish2.....tak abis2 terjun berenang.....lepas tu terus kami balik.....tutup tirai 2010 untuk sesi jalan2 nih....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...