~A 2 Day Trip To Ipoh & Cameron Highland~



Trip yang dibuat tanpa perancangan actually.....en hubby cadangkan bawak anak2 jalan2 rehat2 sbb katanya dah lama cuti sekolah, aku lak asik cuti buat kek je.....sian budak2.....so aku pun terkejut tergempar gak le apply cuti.....benda x planning biasa le....

Mula2 kita orang plan nak ke Genting Highland....dah siap buat booking hotel dah pun.....sekali bila pk takat pergi semalam je buat rugi je jauh2.....so en hubby ajak ke Lost World Tambun......lagipun dah biasa ke Sungai Petani ngan Bukit Merah.....so en hubby kata jom pi jauh sikit......aku? ok je.....

Kita orang check in kat Hotel Impiana @ Casuarina Ipoh.....sebelah bangunan UMNO je.....mmg tip top sambut arrival kita orang.....mcm le kita orang ni tourist dr luar negara....siap serve welcome drink lagi.....kita orait le compare ngan hotel2 yg 5* yang pernah aku pergi.....hmmm....

Lepas check in, terus bertolak ke Tambun Lost World......mandi manda sakan budak2......seronok.....tp manusia ramai melimpah ruah.....apa pun x dak halangan buat anak2.......mak ngan bapak budak pun sakan gak mandi manda.........

Keluar je dari Lost World, singgah jap kat Giant berdekatan.....nak makan ler.....dah lapar.....aku ngan en hubby pilih makan Ikan Bakar Portugis.....aiseh....sedapnya......rempah dia ada daun kesum.....boleh balik try nanti ni.....mmg sedappp........lepas makan, sempat lagi aku grab sepasang kain sbb dah terberkenan sangat le pulak.....hehe.....

Balik hotel, relax2 dulu.....dah letih.....anak2 dah dipesan supaya tidur awal sbb esok awal2 pagi nak check out dan terus nak bertolak ke Cameron Highland....mana leh lewat2....rugi masa le kan.....cuma nak pergi balik hari......hotel sumer dah penuh sbb pergi pun tak planning.....yg penting leh pi jalan2.....

Seronoknya dapat pergi Cameron kali ni sbb hujan renyai2 tengahari ngan petang tu menyebabkan kabus yang sangat tebal di Cameron pada sebelah petangnya.....sejuk gilerrr.....

Yang pasti, aku nak pergi lagi.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...