Monday, November 26, 2012

~Durian Crepe~



Alhamdulillah.....dapat jugak saya buat durian crepe sendiri......selepas saya first time try makan sekitar 3-4 tahun lepas, beli dkt kiosk di kl....masa tu teringin sangat nak try n setiap kali ke situ, mesti singgah beli......dah lama dah pun ni...kat indonesia lagi le lama benda ni wujud......tapi itu le manusia kan....masing2 claim masing2 tuan punya le pulak.....

Kali ni cuba buat sendiri......walaupun bnyk sangat le khabar angin dan kata nista pada penyumbang2 resipi secara online ni, saya sebetulnya mmg puji mereka yang secara terbuka sharing resipi nih......pokok pangkalnya, cuba sahaja mana2 resipi tak kisah le orang kata tu lempeng ke, ketayap ke.....guna tepung gandum ke tak ke.....boleh je guna tepung gandum just ganti je ngan tepung gandum superfine......mostly tepung yang berjenis2 tu adalah tepung jenis ringan dan halus.....saya dah cuba dan rasa sama sahaja...

Kesimpulannya try sahaja resipi2 yang bertaburan di tenet sekarang, tak payah peduli orang cakap tu resipi ori ke tak ori....yang penting tekak kita yang menelan rasa sedap ke tak.....pastu kita olah2 nanti leh cakap tu resipi kita lak hahaha.....ye le....dah olah kan.....dah x mcm resipi yang asal....dak gitu??



Kat sini saya share sekali sapa yang share resipi dc kat tenet sekarang ni n resipinya mmg ok.....leh cuba ya....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...