~Citer Cuti2~

 Sebenarnya dah tak tahu mana pun nak ronda kat Cameron sbb dah selalu sangat pergi....sampai nak snap gambar pun dah tak berapa rajin dah pun.....anyway suka ke sini menikmati udara nyaman dan sejuk di sini.....tak mampu le nak ronda2 sampai ke paris ke, london ke....takat ni je le pun leh redah.....ikut kemampuan sendiri je le...

Seperti biasa trip berjalan ada sampingan sebab banyak tempat saya n famili nak redah, nak shopping2 n sebagainya.....saya seperti biasa mesti singgah kedai2 bakeri yang saya tahu sekitar selangor/pj......jadi dari cameron ke selangor/pj then ke cameron lagi....


Untuk trip pertama kami stay di Sri Juliana Chalet....so far yang saya tahu kat sini chalet orang Melayu....bekas tentera.....saya pernah stay kat sini sekitar 14 tahun lepas....sekarang sudah berubah....dan dah kurang friendly dah, environment pun dah tak mcm dulu....dulu siap tuan rumah buat bekpas.....dah le dalam bilik almari pun tak de....tapi tak pe.....sbb bnyk masa nak abis ngan berjalan2 gak....tp since dalam perancangan akan singgah sekali lagi ke cameron on the way balik nanti, so tak kisah sangat dok jauh sikit dari brinchang....or else, tak sesuai le sapa2 nak dok sini sbb kena drive utk turun ke brinchang....jauh n susah nak park kalu time cuti sekolah.....





Gambar Brinchang dari atas chalet.....



Dari cameron kami teruskan perjalanan ke Shah Alam....kat sini kami stay di The Tree Boutique di Seksyen 7 Shah Alam....dkt ngan pintu belakang UiTM.....cantik kat sini...parking senang....nak jalan2 cari makan pun mudah....satu bangunan ngan butik Radiusite n butik Sugarscarf....butik tudung kegemaran saya.....

Bilik ni bilik 2 katil double...satu katil lagi ada kat sebelah.....selesa.....bukan taraf hotel ada star le....saya n famili asal boleh tidur je, yang ni pun dah selesa n cantik....kalu nak cari reference hotel ada star2 tu bukan di sini le....hehe......
 


Hari terakhir cuti singgah lagi cameron....kali ni kami tidur kat Hotel Remix 2, Brinchang.....nice gak.....by walking distance gak ke pasar malam....tp kami tak turun le malam tu sbb dah letih...esoknya nak balik mmg dah plan nak beli2 sayur n stoberi je pun.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...