Monday, February 20, 2012

~Sesi Update Kek & Cari Mood~

Konon2nya saya tutup order tempahan kek....sbb agak sibuk ngan urusan rumah dan proses nak pindah masuk.....tp bila regular customer request, tak sampai hati nak tolak.....maka tetap saya buatkan di sebalik ruang kecik di dalam umah yang disewa sekarang....dan barang pun separuh2 saya dah angkut masuk rumah baru....a bit hectic le separuh barang umah lama, separuh dah masuk umah baru kan.....terkejar2 saya....tapi untuk customer baru mmg saya terpaksa reject sbb saya tak mau buat kerja terkejar2, lagipun bulan ni saya agak kepenatan.....



Oreo Cheese Cake untuk kawan lama yang dah pindah opis lain.....asal2 tuan empunya kek yang pesan, last2 sekali orang lain lak yang tolong buat surprise dan tolong bayarkan hehe....tak jadi tuan punya nak bagi kek untuk diri sendiri....



Blueberry Cheese Tart (2 box L) order dari Nadiah......walaupun last minute order, order masuk kul 1 pagi lebih rasanya....kebetulan belum tidur, kata Nadiah nak order ambik malam esoknya....maka balik kerja baru le saya siapkan tart.....nasib baik sempat siap huhu.....

Anyway, Nadiah sangat suka....katanya tersangat le sedap, cayalah.....hehe....




Cuppies ngan kek tema hitam putih ni order dari Syahida.....yg ni sbb order masuk sebelum saya tutup order jadi saya selesaikan tanggungjawab.....untuk kek tu syahida soh ikut kreativiti sendiri tp syahida ada tunjuk sample fondant kek yang pernah saya buat.....tp since syahida nak yang murah sikit, saya kata saya cuba aplikasi kat kek buttercream teknik sama....of course lebih senang kerja ngan fondant....tp saya buat gak ikut permintaan syahida.....



Yg ni cuma simple kek....mmg tak sempat nak deco lebih2 sebab order last minute dari opismate.....saya buat takat yang mampu je le.....opismate pun tak dak idea nak soh deco camne, so saya tak mau le over2.....the simpler the better.....

Sori le blog ni asik ngan entri lama.....mood nak update tak bape nak ada.....mmg bz giler2 ngan umah sekarang.....ngan nak membasuh, mengelap, mengangkat barang, mengemas dan sumer benda nak buat....saya ni dah masuk kategori over exhausted....tp kena gagahkan diri gak le untuk siapkan apa yang patut ngan umah.....setakat ni barang2 besar2 mcm chiller, oven, peti ais lama sumer tu belum berangkat.....yg tu mmg dah tak larat nak buat, kena upah orang.....silap2 leh tercabut skru saya....skrg nak alih2 brg2 kecik je dulu....langsir pun tak sempat nak berjahit lagi.....separuh2 benda saya upah je jahit, dah tak larat nak pk dah untuk buat sendiri.....saya nak buat sendiri yang simple2 sahaja.....

Setakat semalam bilik anak2 sumer dah siap berperabut.....esok trip ke 3 perabut akan sampai, jadi siap le sumer perabut dah masuk.....bilik bakeri dah siap kemas separuh.....baru saya perasan sumer hitam putih.....hehe.....ruang membakar kena pk lain sbb bilik kecik je, barang2 lak banyak....berselerak je saya boh dlm tray bawah meja banquet tu.....nak kena tutup ngan skirting le pulak.....huhu.....

Smlm en hubby dok sibuk cat2 perabot umah lama nak bawak masuk umah baru.....salah satu tu meja mini island ikea punya.....saja syorkan kat en hubby....so dia catkan le.....suka betul dpt tengok sumer tukar kaler jadi putih.....at least nampak rupa baru walaupun dah lama hehe....

Nanti le saya update pasal umah lagi ya....jangan boring dah le.....tak sempat nak snap2 gambar dlm proses.....tunggang langgang je rasanya skrg nih.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...