~Just My Mini Cake Room~



Ini le dia antara bahagian yang telah membuat saya menjadi sangat sibuk sejak seminggu dua ini.....ini pun baru 30% siap......my mini cake room.....yang luas cuma 20 kaki x 10 kaki......kecik aje....banyak lagi barang belum masuk seperti chiller, peti ais, oven, mixer.....sumer tu kena upah orang angkat sbb kudrat dah makin kurang dari sehari ke sehari......penat sangat2.....ini pun setup je dulu meja ni sbb nak kena clear kawasan ruang tamu, sangat berselerak kalau semua diletak di situ....ruang2 sumer masih kosong, dinding pun belum diletak apa2 hiasan lagi.....mencari kotak barang2 pun entah di mana letaknya....hmmm....

If notice betul2, bilik saya ni dicat dengan dua warna....hehe....berjimat sebenarnya, bukan pandai2 beli tong cat lain2 kaler.....saya guna je cat lebihan bilik untuk kakak ngan ruang tamu dan nasib baik, kedua2 cat tu cukup2 untuk cover dinding bilik mini saya nih....mula2 nak boh kaler lain tp saya ingat baik guna dua kaler tu sbb both kaler2 light.....jadi tak ketara sangat kelainannya.....tingkap masih togel lagi, langsir nak guna blind sahaja.....yg tu tempah aje le.....malas nak pk....




Ruang kerja saya kat area sini aje le.....meja stainless steel belum beli lagi....yg tu akan jadi tempat saya buat kerja sebenarnya....yg ni adalah area tools saya sahaja....oven2 akan dok di sebelah kanan ni nanti yg masih kosong....file2 yang bertimbun ni belum berangkat ke bilik sebelah lagi, tunggu angkut almari dari umah lama nanti baru leh clear file2 ni sumer.....nanti meja ni saya nak cover ngan skirting.....tunggu bajet dulu le.....buat masa ni biar dia dogol gitu je le.....barang2 mentah tu lak nanti akan dok bawah meja stainless steel, tempat saya akan buat kerja2.....jadi baru le tersusun sikit.....plannya di dinding nanti nak pasang rak2 utk letak acuan/loyang kek....buat masa ni sumer saya letak dlm almari dapur yang masih lapang....yang penting nak pindahkan sumer barang2 dr umah lama dulu baru leh pk nak bagi elok sumer sekali.....

1 comment:

Lizan said...

pergh.. aku yg tengok ni pun dah rasa tempias penat..buat slow2 beb..kang patah pinggang satu kerja lak kena carik pinggang baru kat farmasi..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...