Monday, December 31, 2012

~Penghujung 2012~

Hari ini akan menoktahkan hari terakhir di tahun 2012......kejap je masa berjalan ya....rupanya dah sebulan jugak le saya biarkan blog bertapa tak dikunjungi dan tak dicuci.....mmg dah bersawang rupanya.....tu yang saya cakap mood berblogging tak datang sebulan dua sblm ni....ni pun entah rajin nak cuci ke dak tak tahu le....tengok le camne.....nak jadikan azam pun tak berani nak cakap gak hehe....

Hujung2 cuti sekolah ni saya bawa anak2 berjalan2.....tak jauh pun, tetap dalam Malaysia sahaja.....janji dapat seronok2 jalan2 aje.....rehat2kan fikiran dari fikir soal kerja n soal baking2.....mmg best bila tak perlu pk apa2 sangat ni kan.....bila berjalan2 pun berat makin naik le ya sbb makan ikut suka aje, pantang jumpa kedai, makan....pantang dok relax atas keta, mengunyah le pulak.....

Hari pertama berjalan2 drive tru Ipoh dahulu.....sbb selepas tu nak teruskan perjalanan ke Bukit Fraser, so suggest singgah bermalam dulu di Hotel Heritage di Ipoh untuk rehat2.....sumer booking last minute, nasib baik dapat gak bilik.....pagi esoknya bila nak turun bekpas mmg sesak nafas je rasa sbb terlalu ramai org stay kat hotel sampaikan semua menu bekpas abis.....even nak duduk pun kena share2 seat ngan orang lain.....last2 end up anak2 bekpas kat luar aje.....


Then terus check out pagi tu utk continue perjalanan ke Bukit Fraser.....pestime pergi walaupun selalu gak dok lalu jalan situ bila nak ke Kuala Lipis.....dulu pernah lalu tapi jalan tu ditutup sebab tanah runtuh....jadi tak dapat nak singgah......nasib baik kali ni cuma renyai2 je hujan.....jadi perjalanan pun smooth je nak naik.....walaupun kat situ tak de apa2 pun aktiviti yang boleh dibuat tapi bila berada di situ terasa sangat tenang.....suasana kat situ sangat nyaman, tenteram.....sejuk pun sangat sejuk......mungkin kerana di situ masih terpelihara semua kehijauannya, maka suasana di situ lebih menyenangkan.....

 



Di sini saya sekeluarga menginap.....boleh le....hotel lama jugak ni....so kelengkapan dalam bilik sedikit usang, tp still boleh diterima.....





Omputih gak yang dapat nama ekkk.....bangga betul kita bila dpt boh nama2 omputih ni diabadi pada satu2 tempat......






Ni on d way balik.....uuu.....sejuk sangat......kabus pun sangat tebal.....

 

Even di bawah ni masih terasa kesejukkannya.....teringat pulak cuaca dan suasana kat sini mcm di Kinabalu Pine Resort dkt Kundasang, Sabah.....sangat best....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...