Tuesday, April 2, 2013

~Teratak Malaya, Janda Baik~

Nothing much to story sebenarnya.....just tayang2 gambar semasa cuti sekolah aritu....jalan kejap2 aje....ke Janda Baik....tak de apa2 aktiviti boleh buat kat sini....so untuk sapa2 nak tenangkan fikiran n jauh dari kesibukan kota, di sini mmg sangat sesuai le.....mmg tenang fikiran melihat sungai2 mengalir....lagipun istilah jalan2 bagi saya adalah bersama anak2.....saya bukan jenis manusia boleh spend masa ngan suami tanpa anak2 di sini....begitu juga suami.....biar le dekat asal anak2 tetap bersama....susah senang tak kan sekali2 saya kuar ke mana2 tinggalkan anak2 pada orang hanya untuk bergembira ngan suami.....mcm pentingkan diri sendiri sahaja kan.....









Maafkan le posing anak2.....mcm2 pesen dia orang ni beraksi.....rumah kat belakang tu le rumah saya dok anak beranak.....very back to 40 years back hubby kata hahaha......tengah2 mlm terjaga dek bunyi cengkerik yang teramat kuat.....hehe....ingatkan alarm tepon nak bangun pagi....tengok2 baru kul 1 pagi......huh....gile uh mmg macam rasa dok dlm hutan.....adventurous.....dah selalu terjah hotel2 kat bandar, jadi tukar angin kali ni.....anyway, mmg best gak.....mandi air sungai ngan anak2.....seronok sangat....

Rumah2 kat sini banyak sebenarnya.....ada jenis dorm, ada jenis satu rumah bnyk bilik....tp kami pergi pun main last minute....janji leh tidur dah ok dah.....tapi di sini tak de TV......so saya leh relax baca Novel sampai abis hehe.....sementara anak2 turun main air sungai.....tapi sebelum tu kami sekeluarga turun mandi sungai tempat lain......kat tempat yang sungainya air laju sikit....milik persendirian sebenarnya tp kami dibenarkan mandi manda di situ.....best.....

Cuaca panas, tapi tak seterik di negeri sendiri....nyaman sebenarnya....mlm pun tak panas, nyaman jugak....

Kebanyakan chalet2 kat sini terletak berdekatan dengan sungai.....so itu le trademark....di sini ramai yang jenis buat barbeque sendiri, kalu nak makan kena tempah dulu kat cafe teratak ni....takde makan2 secara buffet sumer.....

2 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bestnyer... damai sgt kat sini kan...

Babybatriesyia said...

A'aa....mula2 sampai rasa adventurous je hehe....ye le...nak pi dok dlm utan le pulak....tp rupanya tenang sangat fikiran kat sini....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...