Monday, October 3, 2011

~My 3D Kitchen Rendering~

Ni saja2 je ya....saya isi masa buat 3D kitchen rendering....sketch up dapur saya actually.....saya tak pandai pun tp saja nak bagi roughly plan pada my ID nanti.....dulu dah buat tapi dah ubah....ni pun bukan exactly plan yang saya akan submit kat ID.....ingat nak tukar le pulak posisi dapur ngan sink tu.....pastu nak alih tall cabinet sebelah peti ais pulak...gambar ni dah draft ikut keluasan dapur saya yang sebenar tp nampak cam besar sangat dalam gambar ni....rasanya dapur saya tak de le kelihatan sebesar ini.....meja makan actually saya tak de tp saya lukis gambaran island table saya as bincang ngan ID sebelum ni.....so island table tu will be permanent le kat situ.....bawah island table tu nanti saya mintak ID buatkan rak2 buku untuk saya letak buku2 rujukan yang perlu di dapur....betul2 nyer 3D kena ambik ngan my ID sbb bnyk saya nak ubah....tp selagi base concrete ngan tile my tukang tak buat, tak dapat le my ID nak ukur.....jadi kena tunggu je le progress mcm mana....




Pandangan atas



Pandangan sisi

Progress umah dah bergerak sikit tp tak le laju sangat.....itu pun selepas perang besar 'sms' ngan kontraktor.....susah sikit le kerja kami sbb kontraktor sub kat tukang.....jadi dia pun tak berani nak sound tukang lebih-lebih....tukang lak bnyk projek lain yang dia sendiri handle....sudahnya kami tersepit kat tengah2....tp beberapa hari lepas mmg kontraktor kena teruk ngan en hubby.....pastu baru tukang nampak batang hidung....tak larat le asik kena gertak baru nak tunjuk muka.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...