~Kitchen Drawings~

Ini actually elevation yang saya dapat dari saya nyer ID (interior designer-itu nama jawatan dia kat company KC tu le)....lupa nak update.....dan bnyk hari dpt drawings ni....very nice person dan sangat2 le tolerate ngan kehendak saya yang asik berubah2.....belum pun datang ukur concrete dah siap dia lukiskan roughly bentuk kitchen saya.....cuma dah tentu ada few things saya tak bape setuju ngan design yg ada but orangnya ok je, soh saya ubah2 dan info dia balik.....

Concrete buat masa ni masih belum siap so saya belum panggil dia lagi untuk masuk buat ukuran.....buat masa skrg kontraktor baru nak bawak masuk pekerja untuk pasang besi bumbung.....tak sure arini masuk ke belum le sbb dia janji dalam minggu ni.....just wait n see je le.....

Cuma overall saya setuju ngan cara susunan pintu hitam dan putih sbb saya soh ID mix pintu kabinet putih dan hitam supaya tak le pucat sangat.....dan island table actually terbalik warnanya.....sepatutnya table granite tu hitam, bukan putih dan body pulak fully warna putih, bukan hitam......dan saya tak nak drawer.....just kotak2 je.....kerusi merah tu saya tak de ya....itu lukisan semata-mata hehehe.....saya cuma guna bench kayu biasa je.....yg merah tu nampak terlalu eksklusif utk saya.....tingkap dapur yang dari 3 daun saya kecikkan jadi 2 daun je....so space yang ada leh saya buat top cabinet.....saya perlu ruang menyimpan yang banyak.....jadi kena fully utilise ruang yang ada.....nak kena explain kat ID nanti bila dah siap concrete.....



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...