Thursday, June 30, 2011

~Jalan-Jalan Cari Makan : Sarapan Gulai Ikan Kembong~


Sarapan di mana? Di Telok Kecai....bukan behor kechai....pandai2 je aku......alamak.....sori le ya.....sebetulnya ayat tak sempat abis....tiba2 tenet buat hal tak dapat nak publish post.....tup2 tengok ada lak entry naik......citer tak sempat nak abis...typo error lagi...tak sempat nak edit tau......ni actually sarapan tau....bukan makan tengahari.....sampai ke Kuala Kedah nun......hehe....jauh tu......semata-mata nak makan Gulai Ikan Kembong yang tersohor ni je....kedai ni dah lama tersohor dah ni, tp aku je yang baru sampai sebab jauh kan....pastu tak dak masa nak pergi.....tapi hari minggu aritu hubby ajak meredah melintasi sempadan semata2 nak bekpas gulai ikan kembong je!!!!


Macam le aku tak boleh masak sendiri kan.....ikan kembong je pun.....tapi tu le orang kata, kadang2 selera naik kalu tangan orang lain yang buat......tapi gulai tu mmg sedap le....aku tengok orang yang dok makan pun ada le 2-3 kali dok ulang hirup kuah sampai licin pastu angkat pinggan mintak tambah kuah lagi.....best bebenor le kot tu ya......aku bukan le penggemar sangat tp kira bagi aku sedap le.....


Lena ke Along? hehe....dok le....saja je tu eksen....



Trademark nak pergi ke situ.....depan kilang Bernas Telok Kechai......dari Tesco Mergong tu terus je pastu belok kanan ambik jalan ke Kuala Kedah.....then sampai traffic light tulis simpang ke Yan belah kiri.....terus jumpa kedai tu je.....

1 comment:

zuwaidah said...

aik, orang kedah keeee....ni sarapan ke atau break lunch nih....boleh kenyang sampai ke petang huhuhuhu..nasibbbb kak zu puasa hari ni..kalau tidak leh tumpang sekaki hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...