~Kek Choc Emergency~


Kek choc ni order emergency dari Ila (eh....ke lia.....terlupa pulak....)......tak sampai hati nak hampakan......walaupun dah janji ngan en hubby nak bawak anak2 makan kat luar, sempat lagi ronda2 kedai buku dulu lepas bukak pose......padahal kek tak buat pun lagi.....hehe....giler nyer kerja le ni.....saja je tak kabor kat en hubby ada orang order kek takut dia soh balik awal......hahaha.......masuk kedai buku buat ralit le pulak dok tengok buku2 jahit......asik semangat beli buku, jahit baju raya tak jalan2 pun lagi......ngan biskut raya lagi......eee.....mencari nahas je tak start2 lagi nih......

Ok le....berbalik kepada kek ni.....balik dr bukak pose dah kul 10.30......baru le nak start bakar kek......mula2 nak try kek kawan bagi resipi tp turn out jadi ala2 brownies lak....walaupun sedap giler tp sbb tak naik tinggi, aku bakar le kek biasa aku dok buat......kul 1 pagi baru masak.....sib baik en hubby kejutkan sbb landing2 nyer pasal terus aku zzzzzzzzz......kalu idok rentung kek kahkahkah......dah angkat sumer, bagi sejuk dulu le.....tunggu sahur nanti le aku boh ganache ngan deco bunga tu (customer request 4 kuntum bunga je)......sib baik leh bangun sahur......kalu hari biasa mau nyer tak ter'siap' le kek tu.....tp sbb putar buttercream dah lepas waktu subuh, jadi tak leh nak rasa le pulak.....sib baik bunga sikit je.....manis ke tawar tak tahu le......


Apa pun tima kasih bnyk2 sbb sudi order.......


Da ambil.  Tqvm! Cantik sgt...;p



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...