Tuesday, October 27, 2009

~2 Tier Cake, A Gift To Bride and Groom~




Kek ni tempahan dari Nurul untuk dihadiahkan kepada sepupunya yang berada di Kg Serdang, Perlis.....Nurul pun tokey kek gak.....tapi sebab Nurul dok jauh....jadi Nurul mintak aku buatkan kek untuk sepupunya.....selalu buat untuk mak ayah Nurul je.....apa pun aku berterima kasih sangat2 pada Nurul kerana memberi kepercayaan......

Masa Nurul order mintak kek ngan warna choco gold....aku langsung tak terfikir pasal warna tu sama sekali sehingga ler sampai masa nak deco.....pastu bila review sekali lagi order Nurul, baru ler aku perasan....aku tak tahu apa itu color choco gold.....kikiki......sengkek betul aku ni......en hubby siap jadi mangsa aku soh tolong fikir warna tu mcm mana ler rupanya......tp bila en hubby tunjuk, rasa mcm impossible jer aku nak dptkan warna tu.....mcm mana ya......pening aku pk.....

Last2....aku main campur2 kaler je.....boh sikit brown, boh sikit kuning gold....bawah kek warnanya sedikit kuning, yg melingkar2 atas tu more kepada warna light brown......tp dlm gambar tak ketara sangat warnanya.....nampak semacam je.....

Nurul bagi sample 3 tier yang pernah aku buat, yg bunganya meleret dari atas turun ke bawah dari tepi.....tp kata Nurul, tak perlu ler sama mcm tu, aku boleh buat ikut kreativiti aku.....jadi, aku dapat idea baru......tak mau buat sama bentuk.......so aku buat yg bawahnya 4 segi, yang atasnya bulat....bunganya aku leretkan kiri dan kanan...... bunganya aku kombinasikan warna burgundy ngan putih + light brown supaya lebih bangkit.....kalu bunganya choco dah tentu tak nampak menarik.....

Ada beberapa keping gambar lagi aku nak upload, tp tiba2 ada problem nak upload gambar......percaya ler.....aku dah hangin benor ngan tenet sejak seminggu dua ni......nanti bila tenet dah kembali waras, aku try update lagi.....





1 comment:

Rizaida Home Bakery said...

wahh...kak....meriahnyeeee bunga....sempoi laa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...