Wednesday, January 7, 2009

Snowy Heart Cookies



SNOWY HEART COOKIES

Bahan-bahannya:

500gm tepung kanji (aka tepung ubi kayu)
600gm tepung gandum
16 ozs ghee (1 tin ghee yg kecik)
12 ozs gula aising (1 oz = 28 g)
1 sudu teh soda bikarbonat

Susu Tepung - khas utk ditabur / diayak atas biskut

Cara-caranya:

Ayak tepung kanji, tepung gandum dan soda bikarbonat Pukul ghee dan gula halus hingga sebati Masukkan campuran tepung sedikit demi sedikit dan gaulkan hingga tepung hingga sebati. Kalau adunan masih tak boleh dicanai dan terap, tambahkan tepung gandum sikit2 dan uli hinggalah adunan boleh dicanai. Canai alas plastik, terap dan bakar dengan api sederhana pada suhu 180'C selama 10-12 minit. Nota : Kita buat separuh dari adunan ni dapat dlm 80-90 keping gitu.....lagi pun acuan dia besar2....kalau buat comel2 rasanya boleh dapat lebih banyak lagi.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...